Συνελήφθη ο Χρ.Ξηρός

17:28 3/1/2015 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Συνελήφθη το μεσημέρι, σε περιοχή της Αναβύσσου, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας προέκυψε ότι όταν συνελήφθη οδηγούσε ποδήλατο και στα χέρια του κρατούσε ένα πιστόλι με 13 σφαίρες και μία ακόμη στη θαλάμη,χωρίς,ωστόσο να προβάλει καμιά αντίσταση.Ήταν μεταμφιεσμένος

με ξανθιά περούκα και είχε αφήσει μούσι.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χ. Ξηρού.

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα, δήλωσε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας. «Eμείς συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας», πρόσθεσε ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση και κάτω από καμία συνθήκη δεν μπορούν οι επιτυχίες αυτές, όπως η σύλληψη των Μαζιώτη, Σταμπούλου και Ξηρού, να μπουν σε πρίσμα μικροπολιτικό, μετεκλογικό ή προεκλογικό.

Ο Χρ.Ξηρός καταζητείτο περίπου ένα χρόνο, όποτε και είχε αποδράσει μετά από άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές.

Στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο βρέθηκε τμήμα αντιαρματικού RPG. Σημειώνεται ότι με ανάλογο αντιαρματικό είχε χτυπήσει τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, βρέθηκαν επτά Καλάσνικοφ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα