Ακόμη πιο βαριές καμπάνες για ντοπινγκ από το 2015

08:24 3/1/2015 - Πηγή: Antinews

Κακά μαντάτα φέρνει το 2015 σε όσους αθλητές προσπαθήσουν να κατακτήσουν μετάλλια και τίτλους με την βοήθεια των απαγορευμένων ουσιών . Από την πρώτη μέρα του νέου έτους τέθηκε σε ισχύ ο νέος κώδικας της WADA που προβλέπει πολύ πιο αυστηροποιημένες ποινές σε όσους κάνουν χρήση φαρμάκων και ουσιών που βρίσκονται στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Όσοι λοιπόν βρεθούν ντοπαρισμένοι δεν θα τιμωρούνται πλέον με 2 χρόνια αποκλεισμού αλλά με τέσσερα χάνοντας τουλάχιστον για μια φορά στην καριέρα τους

Ολυμπιακούς αγώνες.

Η ποινή για τρεις χαμένους ελέγχους ντόπινγκ από 12 μήνες αυξάνεται από 18 μήνες έως και δύο χρόνια κατά περίπτωση. Δύο χρόνια θα είναι πλέον η ποινή αποκλεισμού σε αθλητές που ακουσίως βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Μάλιστα, θα υπάρχει πιθανότητα ακόμη μεγαλύτερης μείωσης της ποινής στην περίπτωση που έχουν στη διάθεση τους και προσκομίσουν αποδείξεις για το ότι δεν υπήρξε πρόθεση να εξαπατήσουν. Ο νέος κώδικας παράλληλα δίνει κίνητρα σε όσους βοηθούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αποκαλύψουν υποθέσεις ντόπινγκ. «Η παραδοχή παραβίασης των κανονισμών θα επιβραβεύεται με μείωση της ποινής, με τον WADA να έχει τον τελευταίο λόγο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο WADA θα έχει τη δύναμη να ακυρώσει εντελώς μία τιμωρία και παράλληλα, να προστατεύσει την ανωνυμία όσων συνεργάζονται», καταλήγει η ανακοίνωση. Ο νέος κώδικας εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έπειτα από 18 μήνες έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
ντοπινγκ
Τυχαία Θέματα