Πανελλήνιο σοκ από το απίστευτο φονικό στο Ωραιόκαστρο

15:27 3/1/2015 - Πηγή: Antinews

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του απίστευτου τριπλου φονικού που έγινε τη δεύτερη ημέρα του 2015 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο 55χρονος έσφαξε στην κυριολεξία την αδερφή του και το γαμπρό του μπροστά στα μάτια του 12χρονου παιδιού τους το οποίος, δυστυχώς δε γλίτωσε κι αυτό από τη μανία του.

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλο το Πανελλήνιο έχει παγώσει από την απίστευτης

αγριότητας δολοφονία των τριών και μάλιστα από τα χέρια του συγγενής τους. Οικονομικές διαφορές ήταν η αιτία του φονικού, όμως, οι γείτονες λένε ότι ο δράστης τις τελευταίες ημέρες δεν «ήταν καλά, είχε χάσει τα λογικά του». Και είναι απορίας άξιο πώς ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο 55χρονος και τα θύματά του ήταν μαζί και πέρασαν μαζί τις γιορτές, στη συνέχεια τους έσφαξε χωρίς καν να λυπηθεί ένα μικρό παιδί, το ανιψάκι του.

Ο Αθανάσιος Καμάρης, που τελευταία ήταν άνεργος και έκανε μεροκάματα ως ταξιτζής, ήταν οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι όταν επισκέφθηκε τη μεζονέτα του αδελφού της γυναίκας του. Άγνωστο για ποιον λόγο δεν χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο κατά την διάρκεια του καυγά, αλλά προτίμησε να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι του αφου προηγήθηκε πάλη με τον 55χρονο Γιώργο Μακρόγλου, τον σκότωσε. Στη συνέχεια κυνήγησε την αδερφή του μπροστά στα μάτια του παιδιού της, τη σκότωσε και μετά στράφηκε στο 12χρονο που είχε παγώσει από τον τρόμο! Όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν όλοι νεκροί, προσπάθησε με το ίδιο μαχαίρι να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όμως, δεν τα κατάφερε και προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον δεύτερο όροφο της μεζονέτας. Ωστόσο, το ύψος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κι έτσι απλώς τραυματίστηκε, σπάζοντας το πόδι του. Σε κακή κατάσταση και βουτηγμένος στο αίμα -που, όμως, δεν ήταν δικό του- τον βρήκαν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται κοντά στον τόπο της οικογενειακής τραγωδίας, όταν ειδοποιήθηκαν από τους περίοικους.

Ο δράστης και επίδοξος αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Προς το παρόν, δεν έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα θύματα και πιθανότατα και ο δράστης ήταν σχετικά ευκατάστατοι. Ο Γ. Μακρόγλου ήταν κτηνίατρος και διατηρούσε και πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο οποίο φαίνεται να είχε επενδύσει κάποιο ποσό ο δράστης, και ίσως εκεί κρύβεται το μυστικό της τριπλής δολοφονίας.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε αμέσως μετά το φονικό φαίνεται η ηλικιωμένη μητέρα του θύματος που είδε το γιο της, τη νύφη της και το εγγονάκι τους σφαγμένους. Αμέσως βγήκε από το σπίτι σε έξαλλη κατάσταση περιγράφοντας το απίστευτο γεγονός και φωνάζοντας: «Το ήξερα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε κάποια στιγμή». Γείτονες τόνιζαν επίσης: «Το λέγαμε εμείς ότι ο άνθρωπος είχε τρελαθεί».

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη ο δράστης τριπλής ανθρωποκτονίας, η οποία έλαβε χώρα στο εσωτερικό οικίας στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, μεσημεριανές ώρες της 02-01-2015.

Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο δράστης επισκέφθηκε την οικογενειακή εστία συγγενών του και για λόγους που ερευνώνται, επιτέθηκε αρχικά και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι συνομήλικο συγγενή του.

Ακολούθως, ανήλθε στον δεύτερο όροφο της οικίας, όπου κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στη 42χρονη σύζυγο του πρώτου θύματος και το ανήλικο παιδί τους.

Μετά την εγκληματική του πράξη ο δράστης αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι στην περιοχή του τραχήλου και κατέπεσε από το μπαλκόνι της μεζονέτας.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκε ένα μαχαίρι, με εμφανή ίχνη αίματος, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι και τα τρία θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα, κυρίως στην τραχηλική και θωρακική χώρα.

Συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος προέβη σε εξερεύνηση-φωτογράφηση του χώρου.

Στην κατοχή του 55χρονου φυσικού αυτουργού εντοπίστηκαν μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και μία αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα.

Ο δράστης διεκομίσθη με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τον συμβάν υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα