Συνάντηση Μέρκελ-Μέι με "μενού" το Βερολίνο

Η Τερέζα Μέι έφτασε την Τετάρτη στο Βερολίνο για το πρώτο ταξίδι της στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, επιχειρώντας να "χτίσει" τη σχέση της με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ελπίζοντας ότι αυτό θα συμβάλει στο ομαλότερο "Brexit". Μετά το Βερολίνο, η Μέι θα επισκεφθεί και το Παρίσι την Πέμπτη για συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Αναμένεται να πει και στους δύο ηγέτες ότι η Βρετανία επιδιώκει χρόνο για να προετοιμαστεί για τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα

με μια δήλωση της Downing Street.

Το δείπνο εργασίας μεταξύ των δύο ισχυρών γυναικών θα είναι η δεύτερη μεγάλη δοκιμασία της πρωθυπουργίας της Μέι, μια εβδομάδα αφότου ανέλαβε την θέση. Νωρίτερα, η Μέι έκανε το ντεμπούτο της στη Βουλή απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, επανέλαβε τη δέσμευσή της η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τον περασμένο μήνα. Παρότι όμως η Μέι δήλωσε ότι "Brexit σημαίνει Brexit", τόνισε ότι "το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη".

"Θα επιτύχουμε" δήλωσε. "Αυτό που πρέπει να κάνουμε κατά τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα ακούσουμε αυτό που ο λαός έχει πει για την ανάγκη διενέργειας ελέγχων όσον αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία. Αλλά μπορούμε επίσης να διαπραγματευθούμε σωστά και να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών για τον βρετανικό λαό". Τόνισε, επίσης, ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να περιοριστεί εστιάζοντας αποκλειστικά στη σχέση με τους ευρωπαίους γείτονές της, αλλά θα πρέπει αντίθετα να οικοδομήσει δεσμούς με όλο τον κόσμο.

cnn.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα