Η S&P υποβάθμισε την Τουρκία σε «BB»

H S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε ξένο νόμισμα σε «BB» από «ΒΒ+», θέτοντας αρνητικό outlook.

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, το πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας είναι ακόμα πιο κατακερματισμένο.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η S&P, τα ρίσκα όσον αφορά την δυνατότητα της να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος αναμένεται

να αυξηθούν.

Επιπρoσθέτως, η S&P αναμένει περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να περιορίσει τις εισροές κεφαλαίων στην χώρα.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την εκτίμηση των αναλυτών του οίκου πως το οικονομικό, δημοσιονομικό και πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας μπορεί να επιδεινωθεί περισσότερο του αναμενομένου, αν η πολιτική αβεβαιότητα συμβάλλει σε περαιτέρω αποδυνάμωση των επενδύσεων.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποβάθμισης, η τουρκική λίρα υποχωρεί 1,4% σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 3,08 λίρες το δολάριο.
Πηγή in.gr

The post Η S&P υποβάθμισε την Τουρκία σε «BB» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα