Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικά F-16 αναζητούν πραξικοπηματίες

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 απογειώθηκαν την Τετάρτη από τουρκικές βάσεις, προκειμένου να διασταυρώσουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, εντοπίστηκαν να κινούνται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Την πληροφορία για την κινητοποίηση της τουρκικής αεροπορίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters τουρκική στρατιωτική πηγή.

Πληροφορία από την τουρκική ιστοσελίδα της «Χουριέτ» ανέφερε ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν

εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς εκεί είχε καταλύσει για τις διακοπές του, επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούσαν για να τους εντοπίσουν.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο. Η επιχείρηση συνεχίζεται και το Super Puma αντικαθίσταται με άλλο από την Ελευσίνα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ελληνικές αρχές είχαν τεθεί σε συναγερμό, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι δύο τουρκικά φουσκωτά, με 40 έως 50 επιβάτες, πλέουν τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο χώρα ανοιχτά τις Σύμης, παραμένοντας ωστόσο σε τουρκικά ύδατα.

Η ανησυχία είναι μήπως στα φουσκωτά επιβαίνουν τούρκοι πραξικοπηματίες, που επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αργότερα διαψεύστηκαν αλλά οι ελληνικές αρχές είναι σε διαρκή συναγερμό.

Σημειώνεται οτι νωρίτερα πληροφορίες από τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για ομάδα 40 κομάντος που κρύβεται στα βουνά της νοτιοδυτικής Τουρκίας για να αποφύγει τη σύλληψη.

Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουρκικά μαχητικά καταδιώκουν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα