Ερντογάν: Έμαθα για το πραξικόπημα από τον θείο μου (ΒΙΝΤΕΟ)

22:16 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Al Jazeera ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για το τι έγινε την ημέρα του πραξικοπήματος ανέφερε: «Βρισκόμουν με την οικογένειά μου διακοπές στη Μαρμαρίδα όταν μας ήρθαν κάποιες ανησυχητικές πληροφορίες.

Μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν υπήρχε κάτι το συγκεκριμένο καθώς οι πληροφορίες που λαμβάναμε

τόσο από τις μυστικές υπηρεσίες όσο και από τις δυνάμεις ασφαλείας ήταν σποραδικές και αποσπασματικές.

Αποφάσισα να δώσω συνέντευξη τύπου από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενα για να καθησυχάσω τον τουρκικό λαό. Έμαθα πως έχει συμβεί πραξικόπημα από επικοινωνία που είχα με τον θείο μου. Περισσότερο από το 52% του τουρκικού λαού βγήκε στους δρόμους και μετέτρεψε το χάος σε δημοκρατία».

Σε σχετική ερώτηση για το εάν έχει επανέλθει οριστικά ισορροπία στη χώρα ο κ, Ερντογάν σημείωσε «έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της χώρας αλλά είναι πιθανό να μην έχουν τελειώσει τα σχέδια κάποιων«.

Οι πραξικοπηματίες ήταν μια μειοψηφία των ένοπλων δυνάμεων, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

«Είναι ξεκάθαρο πως ήταν μια μειονότητα των ενόπλων δυνάμεων. Η τρομοκρατική οργάνωση επιχείρησε να κάνει την μειονότητα να κυριαρχήσει ενάντια στην πλειοψηφία» ανέφερε στη συνέντευξη του στο Al Jazeera ο κ. Ερντογάν.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας όπου συζητήθηκε η κατάσταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τα μέτρα που θα ληφθούν.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα για το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε απόψε για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα