Συμφωνία των τριών αρχηγών στους στόχους της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ, που εκκρεμούν από το Μάρτιο. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, στη συνεδρίαση του Eurogruop, υπήρξαν ανελαστικοί σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να πάρει η Ελλάδα το 2012 προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για πιθανές τροποποιήσεις και παράταση των δημοσιονομικών στόχων.

Η προγραμματική σύγκλιση παραμένει στο ακέραιο, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, η κυβέρνηση εργάζεται για να διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να επιτευχθεί απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αλλά και για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων που έχουν σχέση με άμεσα μέτρα που σύμφωνα με νομοθετημένες ρυθμίσεις πρέπει να υπάρξουν. «Αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα, και θα υπάρξουν, όπως και μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ Αναφορά έκανε επίσης σε «όσους τελευταία ανακάλυψαν την επαναδιαπραγμάτευση» καλώντας τους να εγκαταλείψουν την πολιτική «που υπονομεύει τη χώρα». «Η αναδιαπράγμευση θα γίνει, προωθείται» τόνισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται σε κανέναν από όσους στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο του κειμένου της προγραμματικούς συγκλισης και εστίασε το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου της προσαρμογής. «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα … Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη βελτίωση των όρων της δανειακής σύμβασης» είπε και τόνισε πως «αφετηρία της αναθεώρησης η παραταση του χρονου δημοσιονομικής προσαρμογής». Ερωτηθείς πότε θα τεθεί αυτό το ζήτημα, απάντησε πως έχει ήδη τεθεί «και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews