Συμφωνία και ανασχηματισμός ή κάλπες

Ανασχηματισμό της κυβέρνησης μόλις κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ή διέξοδο στις κάλπες αν δεν υπάρξει συμβιβασμός ή αν αυτός είναι επώδυνος, είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση θα προκύψουν σοβαρές αναταράξεις στην κυβέρνηση καθώς είτε το ένα είτε το άλλο σενάριο θα δημιουργήσει διαλυτικές τάσεις σε έναν έτσι κι αλλιώς διαλυμένο κόμμα που συγκρατείται λόγω της εξουσίας που πρόσφατα ανέλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα είναι «αναγκαστικός» είτε με τη συμφωνία είτε χωρίς αυτήν καθώς θα φύγουν από

μόνα τους ορισμένα στελέχη που διαφωνούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την πόρτα της εξόδου βλέπει σίγουρα ο Π. Λαφαζάνης και το ίδιο κάνουν οι Δ. Στρατούλης και Θ. Δρίτσας. Άγνωστες είναι οι προθέσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μάλλον θα πάει εκεί που του πει ο πρόεδρος, καθώς και του Κ. Ήσυχου από το Άμυνας.

Μαζί με αυτούς θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη και η απομάκρυνση ως αποτυχημένων, των υπουργών Δικαιοσύνης και… Ξηρού, κ. Παρασκευόπουλου και της υπουργού για το Μεταναστευτικό ή για τον τουρισμό μεταξύ των μεταναστών, κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Η τοποθέτηση πρόσφατα του πρώην εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει το Δικαιοσύνης αυτός.

Σοβαρές σκέψεις να επιστρέψει στη… δικηγορία κάνει και ο κ. Κατρούγκαλος καθώς στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι χρεώνονται τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και πλήττεται η εικόνα της.

Βεβαίως ο έτσι κι αλλιώς απών υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχαιρετήσει την πλατεία Συντάγματος την οποία δεν είδε και πολύ. Ακούγονται ήδη τα ονόματα των Ν. Χριστοδουλάκη και Τ. Ρουμελιώτη ως νέων τσάρων της οικονομίας ενώ ο κ. Βαρουφάκης μάλλον θα ασχοληθεί με το επάγγελμα του «διαλεξολόγου έναντι αμοιβής».

Αμετακίνητοι θεωρούνται οι Βούτσης, Κοτζιάς, Πανούσης και Παππάς (υπουργός της ΕΡΤ και της δολοπλοκίας), η Βαλαβάνη (που εργάζεται σκληρά αν και δεν ξέρει να κάνει ούτε τη φορολογική της δήλωση μόνη της) ο Τσακαλώτος (που μπορεί να πάει και στη θέση του Βαρουφάκη), ο Σταθάκης (που περιμένουμε το σχέδιό του για την ανάπτυξη αλλά κάπου έχει χαθεί, ο Σακελλαρίδης, ο Κουρουμπλής και ο Μπαλτάς ο οποίος είναι μάλλον ο πιο αποτυχημένος υπουργός αλλά είναι και ο «μέντορας» του Τσίπρα στα… μαρξιστικά. Μάλλον θα υπάρξει «σφαγή» αναπληρωτών και υφυπουργών καθώς πρέπει να βολευτούν κι άλλοι ανίκανοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που περιμένουν μια θεσούλα στην κρατική μηχανή.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς μάλλον θα πρόκειται για σαρωτικό ανασχηματισμό σε μια προσπάθεια να φανεί ότι υπάρχει νέο ξεκίνημα (ειδικά αν υπογραφεί συμφωνία) κι ότι είναι ένα νέο σχήμα που θα κληθεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές. Όλα βεβαίως τελούν υπό την αίρεση της ομαλοποίησης της κατάστασης στην οικονομία διότι σε άλλη περίπτωση θα έχουμε και πιο… έκτακτες καταστάσεις.

Όμως, το να παίζουν τις μουσικές καρέκλες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε λέει και πολλά και σίγουρα δε σώζει την Ελλάδα. Άμα η νοοτροπία είναι αυτή που υπάρχει σήμερα τότε και τον… Βούδα ή τον Λένιν να φέρουν για υπουργό, το μαγαζί το έχουν φαλιρίσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα