Συγχωνεύονται δύο από τις κορυφαίες εφημερίδες της Ιταλίας

21:35 3/3/2016 - Πηγή: Antinews

Οι ιταλικές εφημερίδες "La Repubblica" και "La Stampa" θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη, καθώς η Fiat Chrysler και η CIR Holding ανακοίνωσαν την συγχώνευση των συντακτικών ομάδων τους. Η συμφωνία θα δημιουργήσει "μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα στην ημερήσια και ψηφιακή βιομηχανία των πληροφοριών", αναφέρει η CIR σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου και οι εφημερίδες

θα κρατήσουν τους τίτλους τους.

Η πιο σημαντική ενοποίηση στον τομέα των έντυπων μέσων ενημέρωσης της Ιταλίας, που έχουν πληγεί από την ψηφιακή επανάσταση, ενώνει την παραγωγή της τρίτης και της τέταρτης εφημερίδας με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Η "La Repubblica", που ιδρύθηκε το 1976, κλίνει προς αριστερές απόψεις, η ενώ η "La Stampa", η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1867 στο βιομηχανικό Τορίνο, θεωρείται η φωνή της οικογένειας Ανιέλι, ιδρυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat.

Η L'Espresso, εκδότης της "La Repubblica" με βάση τη Ρώμη, και η Itedi, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της την "La Stampa" με έδρα το Τορίνο, πραγματοποίησαν ένα συνδυασμένο κύκλο εργασιών περίπου 750 εκατ. ευρώ, δήλωσε η CIR. Η Fiat Chrysler ελέγχει το 77% της Itedi, ενώ η CIR είναι η μητρική εταιρεία της L'Espresso. Οι φήμες για την επικείμενη συγχώνευση ενίσχυσαν τις μετοχές της L'Espresso στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα