«Zήτω που καήκαμε»!

15:31 3/3/2016 - Πηγή: Antinews

Ο συμψηφισμός προσφυγικού και μνημονίου είναι ήδη γεγονός. Η επίσκεψη Τούσκ στην Αθήνα και το μήνυμά του πως καμία χώρα της Ευρώπης δηλαδή η Ελλάδα και η Ιταλία δεν θα είναι χώρες τράνζιτ σημαίνει πολύ απλά ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε

ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για μετεγκατάσταση προσφύγων σε Ευρωπαϊκές χώρες και η μονιμότητα πια των κλειστών συνόρων για τις ροές προσφύγων και μεταναστών στα βόρεια της Ελλάδας καθιστούν την πατρίδα μας χώρα εγκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Σ’ αυτά συντείνει και το γεγονός ότι η ΕΕ πια διαμορφώνει πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα για το προσφυγικό που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει την υπάρχουσα κατάσταση με τους διάσπαρτους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα ως μια μόνιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή η διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει κολλήσει στις διαφωνίες Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το ύψος του δημοσιονομικού κενού και το αν και πόσα θα είναι τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστούν. Τα όποια αποτελέσματα και οι όποιες δηλώσεις ευχές αξιωματούχων των θεσμών δεν έχουν καμία αξία από τη στιγμή που το ζήτημα κλειδί που είναι η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα παραμένει ανοιχτό και δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Είναι σαφές πια ότι πάμε στο σενάριο που κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα είναι «ζήτω που καήκαμε αν η αξιολόγηση γίνει το Μάιο». Αυτό θα γίνει πρακτικά. Όλα μετατίθενται για το καλοκαίρι όπου η Ελλάδα θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς θα πρέπει να εξοφλήσει δανειακές υποχρεώσεις.

Και τότε μπροστά στη δίδυμη οικονομική και προσφυγική κρίση οι διαπραγματευτικές δυνατότητες θα είναι ανύπαρκτες και στο μεταξύ σ’ αυτή την περιδίνηση είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις στο Κυπριακό, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο στο Αιγαίο και γιατί όχι (τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντέξι) και στην ονομασία με τη γειτονική ΠΓΔΜ.

Το μίγμα είναι εκρηκτικό. Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας βαδίζουν από Βατερλό σε Βατερλό και η Ελλάδα μετατρέπεται σε «Νταχάου» για τους πάντες. Ο θεός βοηθός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα