Στους Ιδιώτες και τα … ΜΑΤ η αποκομιδή των απορριμμάτων

Ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός “πέρασε” σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, για να δωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες για λόγους ανωτέρας βίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας καταφήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση μιας και όπως τόνισε δημιουργεί ένα ακόμη πλαίσιο κοινωνικού αυτοματισμού. Κάλεσε τέλος όλους τους αρμόδιους να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι διαλόγου, ζητώντας από τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους χώρους που είναι κοινωνικά ευαίσθητοι και μαζικοί

όπως οι πλατείες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία.

Στο μεταξύ, σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα πληρωθούν όσο διάστημα διαρκούν οι καταλήψεις.Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι αν δεν ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση, θα επαναξεταστεί το συνολικό πλαίσιο καθαριότητας στους ΟΤΑ.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην ΚΕΔΚΕ.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους (αλίμονο αν πιάσει μια νεροποντή) και αναθέτει χωρίς διαγωνισμό την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όπως έχει κάνει και με τη διαχείριση.

Και τελικά, τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα θα αποθέτουν τα σκουπίδια στην χωματερή της Φυλής, με τη συμβολή των ΜΑΤ…

Keywords
Τυχαία Θέματα