Κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για την φορολογία

Σε μια στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση δεν υπάρχει, η οικονομία βυθίζεται περιμένοντας  τις αποφάσεις των δανειστών, και ο κ. Βενιζέλος περιορίζεται στο να βάζει μόνο νέους φόρους η ΝΔ παρουσιάζει σήμερα μια κυβερνητική πρόταση για επανεκκίνηση με ένα νέο φορολογικό σύστημα.

Πρόκειται, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια για ένα φορολογικό σύστημα που αποσκοπεί

στην ανάπτυξη της οικονομίας και όχι στην τιμωρία των νοικοκυραίων και του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Η νέα πρόταση της ΝΔ αποτελεί συνέχεια του Ζαππείου 2 και επιβεβαιώνει – σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας – ότι ο Σαμαράς και έχει πρόγραμμα και ξέρει τι θα κάνει.

Ακολουθεί η παρουσίαση του νέου φορολογικού συστήματος που έκανε σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, Γιάννης Βρούτσης:

Γενικές Παρατηρήσεις

Το φορολογικό μας σύστημα, ενσωματώνει διαχρονικές παθογένειες και αδυναμίες που συντηρούν αδικίες, δημιουργούν στρεβλώσεις και το καθιστούν αναποτελεσματικό. Παρά τα απανωτά κύματα φορολογικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, η κατάσταση, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά  αντίθετα επιδεινώθηκε.

Έτσι, στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία, αποτελεί όρο «εκ των ουκ άνευ», να υπάρξει αλλαγή αυτού του αναποτελεσματικού και εξοντωτικού φορολογικού μοντέλου της κυβέρνησης, με μια εκ βάθρων ανατρεπτική, σε δομές και λειτουργίες παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα. Δηλαδή, μια πραγματική Φορολογική Μεταρρύθμιση. Η ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή και  πειθαρχία της χώρας μας και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο οικονομική συγκυρία, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Υφιστάμενη Κατάσταση

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στη δίνη μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς επιδεινώνεται. Όλοι οι βασικοί δημοσιονομικοί δείκτες, όχι μόνο έχουν εκτροχιαστεί.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου». Έχει τεράστιες ευθύνες για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς, όπως πλέον αποδεικνύεται, και δεν αμφισβητείται από κανέναν- όλο αυτό το διάστημα κινήθηκε με ολιγωρία, απίστευτη προχειρότητα, ανακολουθίες, αντιφάσεις και φοβικά σύνδρομα, που εμπόδισαν τη λήψη σωστών και αποτελεσματικών αποφάσεων. Σύνδρομα, που απορρέουν από αναχρονιστικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις.

Αυτό, ακριβώς, συνέβη  και στο πλαίσιο της φορολογικής πολιτικής. Αντί, η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δίκαιο, απλό, σταθερό και αναπτυξιακό φορολογικό περιβάλλον που θα δημιουργούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει αναπτυξιακές δυνατότητες στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, να αναχαιτίσει το κύμα φυγής επιχειρήσεων και να δημιουργήσει κλίμα δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης στην κοινωνία, κινήθηκε αντίθετα.

Ψηφίζοντας μέχρι σήμερα 14 φορολογικούς- οικονομικούς νόμους και με τη λογική του «ράβε- ξήλωνε», μετέτρεψε  την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, δημιούργησε ένα σύγχρονο φορολογικό λαβύρινθο που αντιμετωπίζει συνταξιούχους, χαμηλόμισθ

Keywords
Τυχαία Θέματα