Στον εισαγγελέα τρομοκρατίας η υπόθεση της νέας επίθεσης στο Παρίσι

22:30 7/1/2016 - Πηγή: Antinews

Έρευνα για τρομοκρατία διεξάγεται μετά την επίθεση ενός άντρα έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, ο οποίος βρέθηκε να μεταφέρει ένα σημείωμα που έγραφε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το ISIS. Ο 20χρονος Μαροκινός άστεγος Σαλάχ Αλί φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Αλί επιτέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι εναντίον του αστυνομικού τμήματος στη οδό Γκουτ ντ’ Ορ στο 18ο διαμέρισμα, φωνάζοντας στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος», κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και φορώντας μια ζώνη με ψεύτικα εκρηκτικά.

Οι

φρουροί του αστυνομικού τμήματος άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Τις έρευνες για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo, έχει αναλάβει ο αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέας, όπως δήλωσε από το σημείο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. "Το γραφείο του εισαγγελέα έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εδώ το μεσημέρι. Ο εισαγγελέας θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας εν ευθέτω χρόνω", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος αποδοκιμάστηκε κατά την αποχώρησή του. Μάλιστα, μια γυναίκα ακούστηκε να του φωνάζει πως "δεν είναι λογικό να δολοφονούνται άοπλοι άνθρωποι". Και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πανικό της αστυνομίας. Σε αυτή τη φάση της έρευνας πάντως, φαίνεται πως η επίθεση δεν ήταν συντονισμένη, ενώ οι αρχές δεν μπορούν να εξηγήσουν τη ζώνη με τα ψεύτικα εκρηκτικά.

Το Παρίσι βρισκόταν σε αυξημένη επιφυλακή σήμερα, εξαιτίας της θλιβερής επετείου του Charlie Hebdo. Μιλώντας για το θέμα ο Ολάντ είπε ότι οι "αστυνομικοί πεθαίνουν προστατεύοντας άλλους, έτσι ώστε να ζούμε ελεύθερα". Τόνισε επίσης ότι η τρομοκρατική απειλή εξακολουθεί να υφίσταται στην χώρα και ζήτησε καλύτερη παρακολούθηση των "ριζοσπαστικοποιημένων" πολιτών που στρατολογούνται σε τζιχαντιστικές ομάδες και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Γαλλία.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα