Στην «Ελιά» ο Λοβέρδος, με ΔΗΜΑΡ οι Καστανίδης και Μπεγλίτης

20:01 6/2/2014 - Πηγή: Antinews

Τέλος δόθηκε στο «φλερτ» για κοινή εκλογική κάθοδο Φώτη Κουβέλη και Αντρέα Λοβέρδου έδωσε ο πρώην υπουργός, ο οποίος στρέφει τις εκλογικές του αναζητήσεις στην κίνηση των 58 την οποία στηρίζει και το …ΠΑΣΟΚ απ’ το οποίο είχε αποχωρήσει μετά τη ρήξη του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης τα αρμόδια όργανα της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» μετά από εισήγηση του Αντρέα Λοβέρδου,

ο οποίος σημείωσε ότι «Συμμετέχουμε στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς (Ελιά). Δεν πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν πάμε στους 58. Συμμετέχουμε διακριτά και ισότιμα με αυτονομία του πολιτικού μας λόγου». Επίσημα η εξήγηση που δίνεται για το τέλος του ειδυλλίου ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και το κόμμα Λοβέρδου είναι οι διαφωνίες που υπήρξαν για την ονομασία του κοινού ψηφοδελτίου αν ευδοκιμούσε το εγχείρημα. Ο Αντρέας Λοβέρδος δε συμφωνούσε με την ονομασία «ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενοι» ή κάτι παρεμφερές καθώς θεωρούσε ότι έδινε τη διάσταση της προσχώρησής του στη ΔΗΜΑΡ και όχι τη διάσταση της συνεργασίας δύο ισότιμων κομμάτων.

Πάντως η ουσία είναι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ότι ο Αντρέας Λοβέρδος φέρεται να έχει επιφυλάξεις για τους πολιτικούς προσανατολισμούς του Φώτη Κουβέλη και κυρίως για το γεγονός ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται σε μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης τέλος έδωσε στις διεργασίες για συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και το Δίκτυο «Π80» το οποίο τασσόταν υπέρ της αυτοδιάλυσης όλων των υπαρχόντων κομμάτων του χώρου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και της δημιουργίας ενός κόμματος τύπου «Επινέ».

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης επιμένει στη γραμμή «διεύρυνση με Πασόκους αλλά χωρίς το ΠΑΣΟΚ». Ως θέμα χρόνου εμφανίζεται η ανακοίνωση της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με στελέχη όπως οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Πάνος Μπεγλίτης αλλά και άλλοι προερχόμενοι απ’ το ΠΑΣΟΚ. Ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται η Αγίου Κωνσταντίνου και με στελέχη των Οικολόγων που έχουν βρίσκονται σχεδόν υπό διάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα