Στα κάγκελα με τη Ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα κάγκελα βρίσκονται ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της βουλής δέχτηκε πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το μπάχαλο που έγινε στη σημερινή διαδικασία για το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου «τα άκουσε» και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενών πολιτικών φίλων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Φίλη.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Φίλης κάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να λύνει τα ζητήματα συναινετικά με τα άλλα κόμματα στη διάσκεψη των προέδρων και πέταξε τα καρφιά του σημειώνοντας με νόημα ότι «ας μη μετατρέπουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία σε γόρδιο δεσμό». Ταυτόχρονα ο Νίκος Φίλης πήρε αποστάσεις από τους χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προς τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στους βουλευτές της Χρυσής λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής και ομόθυμα απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» προσθέτοντας ότι «η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί».

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές στη βουλή εκτός εαυτού βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Μπαλάφας όταν σε επιτροπή της βουλής κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου για ναρκισσισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και επακολούθησαν απίστευτοι διάλογοι μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως στα σημερινά υπονοούμενα του Νίκου Φίλη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η πρόεδρος της βουλής απάντησε επίσης με νόημα ότι «πρέπει να περιφρουρούμε τη διάκριση των εξουσιών». Γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί και ως αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές προεκτάσεις που αφορούν στα πολιτικά κέντρα που υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να φέρεται ως διεκδικούσα ρόλο αυτόνομου από το Μαξίμου πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με κορυφαία ως τώρα πρωτοβουλία να προχωρήσει σε ίδρυση επιτροπής της βουλής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Κάλχας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα