Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

H μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, έχει εγκλωβίσει την χώρα σε μία lose-lose διαδικασία-για να μιλήσουμε με όρους στρατηγικής των παιγνίων του Γιάνη. Τα ψέματα όμως τελείωσαν.

Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χρήμα.

Μετά από δύο μήνες επαναστατικής γυμναστικής, η κυβέρνηση επί της ουσίας θέτει βίαια και εκβιαστικά το δίλημμα στον ελληνικό λαό: Τρίτο Μνημόνιο

ή Χρεοκοπία.

Όμως ο λαός δεν τους ψήφισε ούτε για να βάλουν τη χώρα στο Μνημόνιο, ούτε προφανώς για να βουλιάξουν τη χώρα σε συνθήκες βαθιάς χρεοκοπίας και φτώχειας.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πλέον την ηθική νομιμοποίηση να κυβερνά.

Και θα είναι απολύτως ένοχη για ότι άσχημο συμβεί στην ελληνική κοινωνία.

Σε άρθρο που αναδημοσιεύει η Αυγή παίζει το καταστροφικό δίλημμα «Χρεοκοπία ή Μνημόνιο», δημιουργώντας σιγά σιγά το έδαφος για τον Αρμαγεδώνα που έρχεται. Ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για «αναίρεση» της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Μα σε ποια συμφωνία αναφέρεται; Την έμαθε ποτέ κανείς; Είδε ποτέ κανείς κάποιο συγκεκριμένο χαρτί; Προφανώς όχι. Εμείς διαπραγματευτήκαμε με όρους δημιουργικής ασάφειας και νομίζαμε πως θα ξεγελάσουμε πρόσκαιρα την εσωτερική κοινή γνώμη και μόνιμα τους Ευρωπαίους. Στη συνέχεια κάνει λόγο για την «συντηρητική Ευρώπη». Συγνώμη, δε θα άλλαζε την Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»;

“Τα χρήματα που έχει ανάγκη η Ελλάδα (λίγα δισεκατομμύρια) είναι σταγόνα στον ωκεανό της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο δε ελληνικός προϋπολογισμός έχει σταθερά πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ η νέα κυβέρνηση διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά με χρηστό τρόπο», αναφέρει το άρθρο.

Ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε προεκλογικά «πως δεν θέλουμε τα λεφτά τους»; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαζε «παράνομο» το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά; Τέλος, η χρηστή διαχείριση των οικονομικών, δεν έχει καμία βάση, μιας και για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας έχουν ήδη «φαγωθεί» τόσο τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και τα ταμειακά διαθέσιμα. Έχει ήδη σπαταληθεί, ότι με κόπο μάζεψε η κυβέρνηση Σαμαρά, με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η άβυσσος δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

Πήραν μια χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την διέλυσαν. Από 3% πλεόνασμα πήγαμε στο 1,5% και τώρα έχουμε πέσει στο 0,3% . Όλοι αμφισβητούν την ανάπτυξη που όλοι προέβλεπαν για το 2015. Την ίδια στιγμή όλη η Ευρώπη μας βρίζει, ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρείται persona non grata, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θεωρείται ήδη «αστείος», ενώ το Δημόσιο δεν πληρώνει καμία άλλη υποχρέωση για να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πνίγονται λόγω παύσης πληρωμών, αν και κανείς δεν ασχολείται με αυτές.

Τα πράγματα σύντροφοι είναι ξεκάθαρα. Τσίπρας-Καμμένος είναι οι σύγχρονοι Νέρωνες της Ελλάδας.

Κι αν αυτό που ήλθε το 2010 ήταν μια απίστευτη κρίση και ρήμαγμα των νοικοκυριών, αυτό που τώρα θα έλθει τώρα με την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αχαρτογράφητα νερά, θα είναι απλά δελτία σε τρόφιμα, έλεγχο στις αναλήψεις και μία χώρα ανδρείκελο.

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην κατάφερε να μας κάνει Δανία του Νότου, σίγουρα όμως το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου μας οδηγεί μετά βεβαιότητας σε Βενεζουέλα της Μεσογείου.

Και η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί τους. Η υπομονή εξαντλείται…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα