Σκάνδαλο εκατομμυρίων στη FIFA

Τρίζει συθέμελα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά την σύλληψη 6 μεγαλοστελεχών της FIFA που εμπλέκονται σε σκάνδαλο δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το θέμα αποκάλυψαν οι «New York Times», και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ετήσιας συνάντησης,

έπειτα από συνεργασία του FBI και των Αστυνομικών Αρχών της Ελβετίας.

Οι συλλήψεις έγιναν επί ελβετικού εδάφους και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Baur au Lac», ένα από τα ακριβότερα της Ζυρίχης. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ' εξακολούθηση, εκβιασμό και συνολικά αδικήματα τουλάχιστον 20 ετών!

Θυμίζουμε πως ήδη διεξάγεται έρευνα για τον τρόπο με τον οποίον έγινε η ανάληψη της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, ενώ για την προσεχή Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου!

Πάντως οι πληροφορίες αν αναφέρουν πως μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν δεν είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των 6 επιβεβαιωμένων συλληφθέντων, όπως τους ονομάτισαν οι «New York Times» είναι οι Τζέφρι Γουέμπ , Ευγκένιο Φιγκερέδο ,Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρδο Λι, Τζούλιο Ρόκα, Κώστας Τάκας (ελληνικής καταγωγής, επί 25 χρόνια παράγοντας στα Νησιά Κέιμαν), Ραφαέλ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολά Λεόζ.

Επιπλέον, κατηγορίες θα απαγγελθούν από τις Αρχές των ΗΠΑ στους Αλεχάντρο Μπουρκάζο, Άαρον Ντάβιντσον, Ούγκο Γίνκις, Μαριάνο Γίνκις και Χοσέ Μαργκίγιες που έχουν ασχοληθεί με αθλητικό μάρκετινγκ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα