Σφαγή Αγγελοπούλου – Ψυχάρη

Ανοικτός είναι πλέον ο πόλεμος μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και της Γιάννας Αγγελοπούλου, έπειτα από το νέο δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;»

Η «Σιδηρά Κυρία» έστειλε επιστολή στην εφημερίδα με την οποία αναφέρει:

«Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;» επισημαίνω τα εξής:

Τον κ. Τσίπρα όπως και τον κ. Σαμαρά

τους συνάντησα για να τους ενημερώσω για την παρουσία του GGI του Προέδρου και της Χίλαρι Κλίντον τον Ιούνιο του 2015, την Αθήνα.

Το δημοσίευμα που επιχειρεί, μέσα από απορίες και ερωτηματικά, να με παρουσιάσει ότι επιδιώκω και επιχειρηματική συναλλαγή με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι πέρα από κάθε θεμιτό, αποδεκτό και ανεκτό πλαίσιο δημοσιογραφικής προσέγγισης.

Και αυτό θα διαψευσθεί στην πράξη, όπως και τόσα άλλα, που κατά καιρούς θρυλούνται.

Ο καιρός για όλους θα δείξει.

Λυπάμαι.

Με εκτίμηση

Γιάννα Αγγελοπούλου»

Το Βήμα απάντησε στην κα Αγγελοπούλου ως εξής: «Επί της ουσίας ουδέν και όντως ο καιρός θα δείξει...»

Και κάπως έτσι ο πόλεμος -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- καλά κρατεί. Η εμμονή πάντως του ΔΟΛ να χτυπάει τη Γιάννα δεν έχει μόνο... δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Άλλωστε δεν είναι καιρός που πέρασε όταν όλες οι συστημικές εφημερίδες έγλειφαν τη Γιάννα για κανένα ξεροκόμματο. Προφανώς ο λόγος είναι επιχειρηματικός, κάποιοι κρύβονται πίσω από τα δημοσιεύματα και έχουν να κάνουν με σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων και για «δουλειές» που θα πρέπει να μοιραστούν σύντομα, είτε είναι ο Τσίπρας στην εξουσία είτε όχι. Για παράδειγμα το άρθρο του Βήματος αναφέρεται σε συμβόλαια που έχουν να κάνουν με γεωτρύπανα τα οποία θα αρχίσουν να σκάβουν στο Αιγαίο και το Ιόνιο και που θέλει να πάρει ο Θ. Αγγελόπουλος. Η συγκεκριμένη αναφορά προφανώς δεν είναι τυχαία και θέλει να «κάψει» τον Αγγελόπουλο για να πάρει τη δουλειά κάποιος άλλος εφοπλιστής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια τα οποία κρύβονται και πίσω από εκδοτικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, η Γιάννα Αγγελοπούλου συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα όχι για το ίδρυμα Κλίντον αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «...ήταν η πρώτη προσέγγιση από την πλευρά της για την εξασφάλιση μελλοντικών επιχειρηματικών συμβολαίων και ειδικότερα για τη συμμετοχή των δύο πλωτών γεωτρυπάνων που διαθέτει η οικογένεια Αγγελόπουλου στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Αιγαίο και Ιόνιο. Πρόκειται για μια επένδυση-μαμούθ της οικογενείας που προς το παρόν έχει αποφέρει μόνο ζημιές και αναζητείται διέξοδος σε νέες κερδοφόρες δουλειές».

Αναφερόμενο το δημοσίευμα στην οικονομική κατάσταση των Αγγελόπουλων γράφει:

«...Από τους πιο εύπορους Έλληνες, με διακριτική παρουσία στη χώρα, o Θ. Αγγελόπουλος δεν έχει αναπτύξει στην Ελλάδα έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Τελευταία εγχώρια επιχειρηματική του κίνηση ήταν η εμπλοκή του με τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Αγγελόπουλος είχε υπό τον έλεγχό του τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον ραδιοσταθμό City, αλλά η ζημιογόνος πορεία τους τον υποχρέωσε να αναστείλει τη λειτουργία τους το καλοκαίρι του 2009.

Ο κ. Αγγελόπουλος δραστηριοποιείται στην ποντοπόρο ναυτιλία μέσω της Metrostar, είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ελβετικής τράπεζας UBS με ποσοστό κοντά στο 8% και ταυτόχρονα ελέγχει τις χαλυβουργίες Geselschaft στην Ελβετία, Αlpha Steel στο Κάρντιφ της Ουαλίας και Βeta Steel στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Επίσης, ελέγχει μερίδια σε εταιρείες τουχρηματοοικονομικού χώρου και έχει επενδύσει αρκετά κεφάλαια στο real estate.

Η Metrostar ήταν παραδοσιακά διαχειριστής δεξαμενόπλοιων, αν και οι ειδικοί της ναυλαγοράς αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελόπουλος δύσκολα μπορεί να καταταγεί στους παραδοσιακούς πλοιοκτήτες, αφού έχει διακριθεί κυρίως στις αγοραπωλησίες πλοίων. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχει πωλήσει 53 πλοία εισπράττοντας περί τα 3,7 δισ. δολάρια, η Metrostar έμενε κατά καιρούς χωρίς πλοία στο νερό ενώ πολλές από τις πωλήσεις αφορούσαν και πλοία υπό κατασκευήν. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των κινήσεων αυτών οι γνώμες διίστανται: άλλοι θεωρούν ότι «έπιανε» την αγορά και άλλοι ότι «ήταν σχεδόν πάντα ένα βήμα πίσω». Όλοι πάντως που έχουν δουλέψει για λογαριασμό του αλλά και για την κυρία Αγγελοπούλου συμφωνούν σε ένα πράγμα: «ότι πρόκειται για σπάνιους εργοδότες».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα