Στήσαν αντίσκηνα στην Κουμουνδούρου όψιμοι «αριστεροί» τραπεζίτες και δημοσιογράφοι

Ο χαμαιλεοντισμός στην πολιτική δεν είναι κάτι καινούργιο. Αντιθέτως, πολιτικοί αλλάζουν απόψεις σαν τα πουκάμισα, οπότε τους έχουμε συνηθίσει. Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει, όμως, είναι καλοταϊσμένους τραπεζίτες που είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω κρίσης τους έκανε πέρα το σύστημα, να αλλάζουν γνώμη και να γίνονται και αυτοί… Ρόζες Λούξεμπουργκ. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ένας – δύο τραπεζίτες που μέχρι πρότινος κατείχαν σημαντικές θέσεις στις συστημικές τράπεζες

τώρα έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πουλάνε εκδούλευση με απώτερο σκοπό μια θέση σε κάποια τράπεζα αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός.

Λέγεται ότι συγκεκριμένα στελέχη που τώρα είναι εκτός τραπεζικού συστήματος ουσιαστικά γράφουν μέχρι και report για τις τράπεζες, για την οικονομία, για τη γενικότερη κατάσταση. Αυτές τις εκθέσεις τις προωθούν στην Κουμουνδούρου για να ενημερώνεται και ο πρόεδρος που έτσι κι αλλιώς δεν έχει ιδέα από οικονομία. Λειτουργούν δηλαδή σαν ένα είδος μυστικοσύμβουλων, πιθανότατα αμισθί αλλά με την υπόσχεση ότι θα πάρουν θέση όταν η πολιτική κατάσταση αλλάξει.

Όμως δεν πρόκειται για χαμηλόβαθμους τραπεζικούς που πέρασαν δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική που τους έφερε σε απόγνωση. Δεν είναι δηλαδή εργαζόμενου του χιλιάρικου.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, κυρίως επί ΠΑΣΟΚ είχαν ενεργό ρόλο στα πράγματα και φυσικά έπαιρναν αμοιβές που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια της φαντασίας. Όταν για παράδειγμα παίρνεις 300-400 χιλιάρικα το χρόνο και ποιος ξέρει πόσα «μαύρα», ασφαλώς και δεν πεθαίνεις της πείνας.

Κι όταν έχεις πιστωτικές κάρτες δωρεάν, εισιτήρια για όλο τον κόσμο και αυτοκίνητα που τα πληρώνει η τράπεζα, ασφαλώς και δεν ανήκεις στους μη προνομιούχους.

Τώρα λοιπόν αποφάσισαν να γίνουν οι «τραπεζίτες της Αριστεράς» για να πουλήσουν υπηρεσίες στους ανίδεους. Διότι άμα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση τι θα γίνει με τις τράπεζες, κάποιος πρέπει να τις διοικήσει. Εκεί λοιπόν σκάνε μύτη οι «κόκκινοι» τραπεζίτες και διαγκωνίζονται για το ποιος θα γράψει καλύτερα report για τον πρόεδρο. Μαζί με τους όψιμους «αριστερούς» τραπεζίτες υπάρχει και μια ομάδα δημοσιογράφων που ήταν από τα λεγόμενα καλογυαλισμένα ασημικά του συστήματος τα προηγούμενα χρόνια. Έπαιρναν κάτι τρελούς μισθούς, μπόνους και άλλα «ύποπτα» επιδόματα, έκαναν μπίζνες και κέρδιζαν και από εκεί και τώρα έχουν γίνει αριστερότεροι των αριστερών. Τι στο facebook καταγγέλλουν το σύστημα, την κυβέρνηση, στο twitter ειρωνεύονται ενώ τα άρθρα τους νομίζεις ότι τα έχει γράψει ο… Νίκος Ζαχαριάδης. Τόσο μένος για όλους, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ποιοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι με τους δύο και τρεις μισθούς και τις αργομισθίες.

Αυτός ο στρατός δημοσιογράφων, τραπεζιτών, στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων και λοιπών παρατρεχάμενων έχει στήσει αντίσκηνα έξω από την Κουμουνδούρου και περιμένει την «άγια« εκείνη μέρα που θα τους χαιρετίσει ο Τσίπρας από το μπαλκόνι.

Δεν είναι κακό να φτιάχνει ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία τον δικό του μηχανισμό. Το κακό είναι ότι όλοι εκείνοι που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα χρόνια τώρα, που ζουν ακόμη σαν πασάδες, να το παίζουν αριστεροί και φίλοι του λαού. Έλεος, μια αηδία μας έχει πιάσει με τους γλείφτες και οσφυοκάμπτες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προσκυνάνε αρκεί να πέφτει το μπικικίνι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα