Σε όργανο της προπαγάνδας του μετέτρεψε ο Αχμέτ τον Αλέξη

15:03 9/3/2016 - Πηγή: Antinews

Κάνοντας έναν απολογισμό από το ταξίδι του Τσίπρα στη Σμύρνη μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνεται η Ελλάδα που έχει τέτοιο πρωθυπουργό. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο πρωθυπουργός προσβάλλει με την παρουσία του τη χώρα που εκπροσωπεί.

Κατ' αρχάς όλο αυτό το στημένο από την «αλεπού» τον Νταβούτογλου, καλό κλίμα, αποπροσανατόλισε από το πραγματικά σημαντικό γεγονός. Δηλαδή τη μη συμφωνία για τους Πρόσφυγες και ταυτόχρονα τις υπερβολικές απαιτήσεις

των Τούρκων που ζητούν μέχρι και το... Κυπριακό για να σταματήσουν τους δουλέμπορούς. Η Άγκυρα έστησε ένα σκηνικό όπου τα πάντα ήταν υπέροχα. Λουλούδια στις τουρκάλες δημοσιογράφους, σε μια χώρα που κλείνουν εφημερίδες και πρακτορεία (ή μήπως θα γίνει και στην Ελλάδα αυτό από τον μέγα καναλάρχη Παππά;). Ο Έλληνας πρωθυπουργός σέρνεται σαν παιδάκι να μοιράζει τριαντάφυλλα για να δείξει πόσα πολλά ενώνουν τους δύο λαούς. Σέρνεται να βγάζει φωτογραφίες λες και είναι τουρίστας σε παραλιακή πόλη.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που τα σύνορα είναι κλειστά, που οι Τούρκοι στέλνουν χιλιάδες μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα, που η Άγκυρα ετοιμάζεται να πάρει τα πάντα και να δώσει ψίχουλα, οι προβολείς στράφηκαν στο... καλό κλίμα και τη συναίνεση των δύο λαών. Έλεος! Κάτι σοβαρό έκαναν χθες στη Σμύρνη οι δυο πρωθυπουργοί; Γιατί η συμφωνία για την ανανέωση της επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία, μια συμφωνία που ισχύει εδώ και χρόνια αλλά οι Τούρκοι δεν τηρούν, είναι για να γελάνε και οι πέτρες.

Το ακόμη χειρότερο, όμως, δεν είναι ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί σε διπλωματικό επίπεδο και να αρθρώσει πέντε σοβαρά επιχειρήματα για την Ελλάδα. Το χειρότερο είναι ότι άγεται και φέρεται από τους Τούρκους. Λέγεται ότι ο Αχμέτ του είπε ότι αν θέλουμε να αρθεί το casus beli να ξεχάσουμε τα 12 μίλια. Τι του απάντησε ο Αλέξης δεν το ξέρουμε αλλά θα μπορούσε να του πει να πάει στον... μουσουλμάνο αγύριστο.

Υπάρχουν και χειρότερα; Ναι. Όπως π.χ. ότι ο Νταβούτογλου πήγε βόλτα τον Τσίπρα στην παραλία της Σμύρνης και τον κέρασε και κουλούρι. Που; Στην παραλία που έσφαζαν τους Έλληνες σαν πρόβατα. Που τους έκοβαν τα χέρια όταν προσπαθούσαν να μπουν στα καράβια για να σωθούν στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Εκεί όπου «συνωστίζονταν» χιλιάδες Έλληνες για να γλιτώσουν από το σπαθί του Κεμάλ. Στην αιματοβαμμένη αυτή παραλία, που όποιος πηγαίνει ως τουρίστας βάζει τα κλάματα ο Τσίπρας γελούσε, έβγαζε σέλφι και έτρωγε κουλούρια.

Προφανώς να μη γνωρίζει καλή ιστορία. Άλλωστε... επίτιμος διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας είναι, την ιστορία τη μαθαίνει από την Ρεπούση, τον Φίλη και τους άλλους που έχει στον ΣΥΡΙΖΑ να μας μαθαίνουν τι έγινε. Άλλα κάποιος να του πει ότι οι Τούρκοι μπέσα δεν έχουν, ότι στήνουν σκηνικά φιλοξενίας για δική τους εκμετάλλευση, ότι κατάφεραν να μετατρέψουν τον Έλληνα πρωθυπουργό σε όργανο της προπαγάνδας τους. «Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως και οι δυο μας αχ και βαχ» που λέει και το τραγούδι που αφιέρωσαν στον Τσίπρα. Έτσι θέλουν οι Τούρκοι να πιστεύουν. Ότι έχουμε τους ίδιους πόνους και τα ίδια βάσανα. Και ο πρωθυπουργός κοίταζε σαν παιδάκι που τώρα μαθαίνει ιστορία. Έλεος!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα