Πότε θα σηκώσει τη σημαία της αντίστασης η ΝΔ;

13:32 9/3/2016 - Πηγή: Antinews

H N.Δ. παρά το γεγονός ότι έχει νέο αρχηγό και λογικά θα έπρεπε να παρουσιάζει μια πολύ θετική εικόνα, εμφανίζει το λιγότερο, σημάδια ανελαστικότητας. Δυσκολεύεται να πείσει την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η κυβέρνηση καταρρέει, ο Αλέξης Τσίπρας φθείρεται καθημερινά και οι ποιοτικοί δείκτες είναι πολύ κακοί, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υπερτερεί πλέον. Φθάνει όμως μόνο αυτό;

Η σημερινή Ν.Δ. δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται στη θαλπωρή των ψευδαισθήσεων. Η συγκυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εισέλθει σε τραγικό αδιέξοδο, αν όχι σε τροχιά πολιτικής αποσύνθεσης, αλλά η ΝΔ θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Δεν χρειάζεται να επεκταθεί κανείς και να αναλύσει τι ακριβώς γίνεται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου παρατηρείται απροθυμία και αδιαφορία για να υπερασπιστούν οι βουλευτές τη σημερινή ηγεσία. Μόνο να δει τη χθεσινή συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην εκπομπή Ανατροπή του Μέγκα, θα καταλάβει πολλά για το σημερινό πρόβλημα της Ν.Δ.

Η παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. ήταν μια ακόμα κακή στιγμή από τις πολλές που καταγράφονται τελευταία και χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά ακόμα για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι μαζί του ο Τσίπρας περνάει άσχημα και οι αντικειμενικοί παρατηρητές θα σημειώσουν πως αυτό δεν συμβαίνει. Περισσότερο επικριτικός και με οξύ αντιπολιτευτικό τόνο ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την περασμένη Κυριακή από την Καλαμάτα.

Σε μια στιγμή που η χώρα καταρρέει και γίνεται ένα απέραντο hot spot και με τους Τούρκους να μην πιστεύουν στα μάτια τους με όσα βλέπουν, καθώς ετοιμάζονται να κάνουν… πάρτι στην περιοχή, απούσας της Ελλάδας που είναι παραδομένη, η Ν.Δ. όφειλε να σηκώσει τη σημαία της αντίστασης. Αντί όμως αυτής της επιθετικής πολιτικής έναντι του Αλ. Τσίπρα και της παρέας του, ο Κυρ. Μητσοτάκης κρατάει χαμηλούς τόνους και ενισχύει την άποψη ότι η Ν.Δ. είναι όχι απλά ράθυμη, αλλά δείχνει ότι δεν επιθυμεί να πάρει την εξουσία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πιέστηκε στο συγκεκριμένο θέμα από τον Γ. Πρετεντέρη στο Μέγκα και μετά από επίμονες ερωτήσεις που έδιναν την αίσθηση ότι η Ν.Δ. δεν θέλει τις εκλογές, αναγκάστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει ότι θέλει εκλογές, αν και όπως διευκρίνισε…«τίποτα απολύτως δεν θα άλλαζε αν ζητούσα εκλογές», ενώ σημείωσε πως εάν γίνουν θα τις κερδίσει!

Και όλα αυτά, ενώ έλεγε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι καταστροφική, αλλά ταυτόχρονα σημείωνε πως είναι υπέρ των σταθερών εκλογικών κύκλων!

Πολλές φορές ο Κυρ. Μητσοτάκης έδινε την αίσθηση

ότι είναι περισσότερο σχολιαστής σε σημείο που και ο δημοσιογράφος κάποια στιγμή το επεσήμανε με τον τρόπο του, ενώ όταν του ετέθη το θέμα ότι δεν υπάρχει αυστηρή και σκληρή αντιπολίτευση, είπε ότι τον ικανοποιεί η αντιπολιτευτική στρατηγική του, με τη φράση: «Κάνουμε αυστηρή, υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση».

Επίσης, σε πολλά σημεία, εκτός από τις επισημάνσεις,

δεν έλεγε συγκεκριμένα τι θα κάνει η Ν.Δ., ενώ ξένισε πολλούς όταν τόνισε πως «δεν έχω καμία προσωπική πρεμούρα να καθίσω στην καρέκλα του Πρωθυπουργού». Αυτό που προέκυψε και από τη χθεσινή δημόσια παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού δίνει την αίσθηση ότι αντιδρά με το σύνδρομο του «σκαντζόχοιρου» στις προκλήσεις των καιρών.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα