Υπουργική απόφαση για χαλάρωση στα capital controls – Τι προβλέπεται για τις αναλήψεις

14:47 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέα υπουργική απόφαση για χαλάρωση στα capital contols, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσω της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως εντός της ημέρας.

Μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως νέα απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, βάσει της οποίας θα προβλέπεται η άρση ορισμένων περιορισμών στα capital controls,

αλλά και στην κίνηση κεφαλαίων.

Επισημαίνεται ωστόσο, πως οι μέχρι τώρα πληροφορίες, θέλουν τη χαλάρωση στα capital controls, να ισχύει για συγκεκριμένες συναλλαγές και όχι για τις αναλήψεις μετρητών από τα ταμεία των τραπεζών ή τα ΑΤΜ. Για αυτές θα εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 420 ευρώ, για κάθε εβδομάδα, η οποία ξεκινά από τις 12:01 π.μ. του Σαββάτου και τελειώνει στις 12:00 μ.μ. της επόμενης Παρασκευής.

Η καθυστέρηση στην αύξηση των ορίων ανάληψης, φαίνεται πως οφείλεται στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, θεωρούν πως η οικονομία της χώρας παραμένει ρευστή.

The post Υπουργική απόφαση για χαλάρωση στα capital controls – Τι προβλέπεται για τις αναλήψεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα