Σε διακριτές αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» υποχρέωσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ το Φώτη Κουβέλη

19:28 7/7/2014 - Πηγή: Antinews

Διχάζει τη ΔΗΜΑΡ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα και η καταρχήν θετική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο προ ημερών τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» Σπύρο Λυκούδη (και Γρηγόρη Ψαριανό

που ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ΔΗΜΑΡ και δεν συμμετέχει στα κομματικά όργανα), οι αρνήσεις και οι επιφυλάξεις και από άλλους βουλευτές είναι γεγονός και εκδηλώθηκαν κατά την κοινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αγίου Κωνσταντίνου.

Το αποτέλεσμα είναι ο Φώτης Κουβέλης να τροποποιήσει την αρχική του εισήγηση και να δεχτεί να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ δική της διακριτή από το ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για τη μικρή ΔΕΗ. Στους βουλευτές που αντιδρούσαν στην αρχική πρόταση Κουβέλη είναι εκτός του Σπύρου Λυκούδη ο οποίος κάνει λόγο για στοίχιση πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγήσει σε βέβαιο πολιτικό θάνατο τη ΔΗΜΑΡ, η Νίκη Φούντα (απουσίαζε από τη συνεδρίαση αλλά γνωστοποίησε τη θέση της με σχετική επιστολή που απέστειλε), η Κατερίνα Μάρκου και ο Θωμάς Ψύρας.

Ο Φώτης Κουβέλης αρχικά εισηγήθηκε να συμφωνήσει η ΔΗΜΑΡ με την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση της ολομέλειας της βουλής και να προταθεί δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ, εκφράζοντας όπως ήταν αυτονόητο τη διαφωνία του κόμματος με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο και θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο ο πρόεδρος του κόμματος έχοντας κατά νου τα σοβαρά εσωκομματικά ρήγματα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ συνόδευσε τη θετική του εισήγηση στην πρόταση Τσίπρα με δύο επισημάνσεις. Η πρώτη αφορούσε στη ρητή συμφωνία της ΔΗΜΑΡ με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η δεύτερη αφορά στην αποσύνδεση της στάσης της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της μικρής ΔΕΗ με το μπλοκάρισμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα