Πρωθυπουργοί και υπουργοί τζαμπατζήδες στον Ντυνάν

10:51 7/7/2014 - Πηγή: Antinews

Χαμός έγινε από την αποκάλυψη ότι στο «Ερρίκος Ντυνάν» δεκάδες πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι πήγαιναν αυτοί και οι συγγενείς τους, νοσηλεύονταν και πλήρωναν με ευγενική… έκπτωση έως 80%. Την έρευνα έκανε ελεγκτική εταιρεία και η έκθεση παραδόθηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς αφού η ζημιά για το νοσοκομείο ανέρχεται σε 34 εκατ. ευρώ. Για μια επιχείρηση μάλιστα που έχει χρεοκοπήσει και είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο.

Την αποκάλυψη έκανε το Βήμα και αυτονόητα αφού πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο Σταύρος Ψυχάρης,

οπότε θα είναι μια παραπάνω ενημέρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγήκαν χωρίς ονόματα στις περιπτώσεις περιλαμβάνονται τρεις πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και οι σύζυγοι δύο πρώην πρωθυπουργών.

Για παράδειγμα η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας περιγράφει τα εξής:

· Πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας , στα τέλη της δεκαετίας του '80, είχε έκπτωση 34.918,79 ευρώ (κανονικό κόστος 48.171,83 ευρώ).

Πρωθυπουργός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ γλίτωσε 17.902 ευρώ (κανονικά νοσήλια 18.473 ευρώ) και η σύζυγός του δεν χρειάστηκε να πληρώσει 29.046 ευρώ (αρχικό κόστος 29.746 ευρώ).

Πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ νοσηλεύτηκε στο ίδρυμα με κόστος 9.022,37 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου της Grand Thorton και η έκπτωση που του έγινε ήταν της τάξεως των 8.422,65 ευρώ. Η σύζυγός του νοσηλεύθηκε με κόστος 107.299,52 ευρώ, αλλά από αυτά τα 98.247,14 ευρώ δεν χρειάστηκε να τα πληρώσει.

Έξι πρώην υπουργοί και των δύο κυβερνώντων κομμάτων νοσηλεύθηκαν είτε εντελώς δωρεάν, είτε με έκπτωση τουλάχιστον 60%.

Γενναία έκπτωση έγινε όμως ακόμη και σε σκηνοθέτη, ο οποίος από τα 67.975 που κόστιζαν τα νοσήλιά του, τα 60.628 ευρώ δεν τα κατέβαλε.

Αληθεύει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ότι είναι και η οικογένεια Μητσοτάκη στην έκθεση; Επίσης, ότι στο νοσοκομείο πήγε και ο Κ. Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη και πλήρωσαν ελάχιστα;

Ομοίως και ο Χρήστος Ζαχόπουλος αλλά και άλλοι υπουργοί και μεγαλοδημοσιογράφοι που προς το παρόν δεν έχουν βγει.

Και το ερώτημα είναι ποιος και γιατί αποφάσιζε να δίνει τόσο μεγάλη έκπτωση σ’ όλους αυτούς του μεγαλόσχημους; Ο αποπεμφθείς πρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης ήξερε για όλα αυτά; Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά των 34 εκατ. ευρώ που έγινε μόνο σε μια τριετία;

Θα σταματήσει άραγε αυτή η ασυδοσία των μεγαλόσχημων να εκμεταλλεύονται το όνομα και τη δύναμή τους για να γλιτώνουν λεφτά;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
ονοματα τζαμπατζηδων ερρικος ντυναν
Τυχαία Θέματα