Πολιτική κινητικότητα στο χώρο των μικρομεσαίων…

17:57 7/7/2014 - Πηγή: Antinews

Το timing της κίνησης του προέδρου της ΕΣΕΕ να δηλώσει την αποχώρησή του από τη ΝΔ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Την ώρα που ο Βασίλης Κορκίδης μέσω του ΣΚΑΙ ανακοίνωνε την παραίτησή του από στέλεχος της ΝΔ και την αποχώρησή του από το κυβερνών κόμμα με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε πάνω από 10 περιοχές της χώρας, ένας άλλος συνδικαλιστής του χώρου των μικρομεσαίων προχωρούσε σε μια «αποκάλυψη» με εξίσου ξεχωριστή σημασία. Πρόκειται για

τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Καββαθάς δήλωνε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο 105,5» ότι εντάσσεται σε κίνηση 1000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την αποχώρησή της Χαριλάου Τρικούπη από την κυβέρνηση με τη ΝΔ. Οι διεργασίες αυτές είναι γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα πρόκειται για κίνηση στην οποία πρωταγωνιστούν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι επιμελητηρίων όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπιρτζής.

Μάλιστα προ καιρού ζητούσαν το ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί υπό όρους στην Ελιά και αυτοί οι όροι δεν είναι άλλοι από την αποχώρηση του κόμματος από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και η αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στην επιτροπή της παραγωγής και εμπορίου της βουλής στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων είχε ταχθεί υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ.

Η «παράλληλη» κίνηση των προέδρων των δύο μεγάλων ομοσπονδιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ), Βασίλη Κορκίδη και Γιώργου Καββαθά να διαφοροποιηθούν πολιτικά από τα κόμματά τους και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση υποδηλώνουν πολύ πιο σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που ξεπερνούν τους ίδιους ως πρόσωπα…

Κάλχας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα