“ΣΑΝΕΛ” το όνομα του νέου κόμματος

Πώς θα λένε το νέο κόμμα από τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ; Θα λέγεται… ΣΑΝΕΛ.

Και ποια θα είναι η έδρα του; Τα Καμμένα… Βούρλα.

Είναι ορισμένα από τα ανέκδοτα που ήδη κυκλοφορούν παντού καθώς όλο και πληθαίνουν οι φήμες για σύμπραξη των δύο εντελώς διαφορετικών κομμάτων κι ετερόκλητων δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς το αποκάλυψε άλλωστε λέγοντας ότι θα επιδιώξουν συμμαχίες με τα… αντιμνημονιακά κόμμα τα στις τοπικές εκλογές

ενώ το παράταιρο ζευγαράκι της ΕΡΤ και του Αρείου Πάγου, η Ραχήλ Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δείχνουν ότι έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, όσο κι αν δεν το ομολογούν.

Βεβαίως, μια τέτοια πρόθεση αποτελεί πρόκληση για πολλούς από τους βουλευτές και των δύο κομμάτων. Διότι ποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα δούμε κάποια στιγμή σε προεκλογική συγκέντρωση τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αγκαλιά με τον Βασίλη Καπερνάρο και τον Δημήτρη Στρατούλη να σκίζει το Μνημόνιο μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη;

Ποτέ μη λες ποτέ, βέβαια, ωστόσο, αν προκύψει ένα τέτοιο σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τότε θα δούμε πολλές φυγόκεντρες τάσεις και στα δύο κόμματα. Οι πληροφορίες λένε ότι στην Κουμουνδούρου προειδοποιούν την ηγετική ομάδα να μην τολμήσει να κάνει μια τέτοια κίνηση, να συνεργαστεί δηλαδή με ένα δεξιότερο της δεξιάς κόμμα.

Στους δε Ανεξάρτητους Έλυνες ήδη κάποιοι βουλευτές μόλις και μετά βίας συγκρατιούνται για να μην κλείσουν την πόρτα πίσω τους, κάνοντας σφοδρή κριτική για «αριστερή» στροφή του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα