Νέα πρόκληση από Ευρωπαίο αξιωματούχο: “θα πάμε πρώτα για σκι και μετά θα διαπραγματευθούμε”!!!

Με μια απίστευτη πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση, απάντησε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα κρατήσουν πολύ. Αγνοώντας ή προκλητικά κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής και πολιτικής έκρηξης, για το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός έχει υποστεί απίστευτες περικοπές και σε μια χρονική στιγμή που πάει κάτι αν γίνει σε επενδυτικό επίπεδο, ο συγκεκριμένος

κοινοτικός αξιωματούχος είπε το εξής απίστευτο όταν ρωτήθηκε για το πότε θα λήξουν οι συζητήσεις με την τρόικα. “Θα πάμε πρώτα για σκι κι όταν επιστρέψουμε θα δούμε αν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις”.

Ο ανάλγητος αυτός χαρτογιακάς έχει όνομα και επώνυμο. Είναι ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ ο οποίος θέλει να πάει για σκι και μετά θα μας κάνει η χάρη να μας πει τι θέλουν επιτέλους από εμάς.

Ο ίδιος επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τις αρχές του Ιουνίου 2014, δηλαδή σαφώς μετά τις ευρωεκλογές της 22ας Μαϊου.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος είπε ότι η πρόοδος στην αξιολόγηση είναι αργή και ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το ποιες θα είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για το 2014. «Η Ελλάδα και η τρόικα βρίσκονται ακόμη δισεκατομμύρια μακριά, χιλιόμετρα μακριά, επί των δημοσιονομικών μέτρων και του δημοσιονομικού κενού του 2014» φέρεται να είπε ερωτηθείς σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει και υπάρχει τέτοια καθυστέρηση.

Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γ. Στουρνάρας μαθαίνοντας τις δηλώσεις αυτές τόνισε ότι «όποιος έκανε αυτή τη δήλωση που δεν αντανακλά τις συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα, θα πρέπει να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια αλλά μέτρα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροικανοί θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι ίσως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις που γίνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα