Σαμαράς: «H κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει η Δημοκρατία να υποκύψει στην ωμή βία».

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

Αναφερόμενος στη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, την Παρασκευή,

ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι «χρειάζεται αυστηρότητα του κράτους και ενωτική διάθεση» για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Σε απόσπασμα που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι κατά της βίας».

«Ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης είναι να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταίτιων της βίας» σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι υπάρχει οργή στην κοινωνία για τα φαινόμενα αυτά και ο λαός τα έχει σιχαθεί.

Απευθυνόμενος, δε, στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, σημείωσε ότι «και ο λαός θα είναι ανελέητος και θα εισπράξει την καταδίκη του λαού, όποιος δεν κάνει το παν για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα».

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη για αυστηρότητα του κράτους και ενωτική διάθεση, σταθερότητα και εμπιστοσύνη απ’ όλους τους Έλληνες.

«Το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στους τρομοκράτες που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση λέγοντας: «Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες κατά της βίας», σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν μπορούν να ληφθούν άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα