“Άδειασμα” και από τον Δραγασάκη στον Τσίπρα

Μετά την πλήρη… απομυθοποίηση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα «σώσει» τη χώρα, που έκανε πριν λίγες ημέρες ο Μ. Γλέζος, σειρά πήρε ο Γιάννης Δραγασάκης, από τους λίγους σοβαρούς οικονομολόγους που έχει η Κουμουνδούρου. Ουσιαστικά ο κ. Δραγασάκης επέκτεινε την ατάκα του κ. Γλέζου «δεν είμαστε πειστικοί στο πού θα βρούμε τα λεφτά», αν

και θέλησε να απαντήσει στο ιστορικό στέλεχος. «Εγώ είδα δύο θετικά στοιχεία στην παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου. Το ένα είναι ότι επισημαίνει την ανάγκη να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ…. Το δεύτερο είναι ότι -νομίζω ότι προκύπτει έμμεσα-, να μη λέμε πράγματα τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα διασφαλίσουμε. Θεωρώ δηλαδή ότι η στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να είναι “μικρό καλάθι”.

Επιστροφή στο ρεαλισμό, λοιπόν, για τον ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως ο Τσίπρας θα υπόσχεται ό,τι του κατέβει και οι υπόλοιποι θα τον επαναφέρουν στον πραγματικό κόσμο; Γιατί όταν ένας κορυφαίος βουλευτής και οικονομολόγος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατά μικρό καλάθι, ουσιαστικά παίρνει πίσω τις εξαγγελίες που έχει κάνει διότι απλά αυτές είναι ουτοπικές και ανεφάρμοστες.

Ο κ. Δραγασάκης συνέχισε στον 9.84 λέγοντας: «Ας κάνουμε πράγματα που δεν θα τα έχουμε διακηρύξει. Ας είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε υποσχέσεις τις οποίες δεν θα έχουμε δώσει. Πρέπει να προηγούνται τα γεγονότα των διακηρύξεων».

Σαν να στέλνει μήνυμα στο περιβάλλον του Προέδρου αλλά και τον κ. Τσίπρα να σταματήσει τις «φανφάρες» και να κάνει εξαγγελίες που μπορούν να εφαρμοστούν. Τέρμα οι υποσχέσεις για προσλήψεις, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων ή ακόμη και για έξοδο από το Μνημόνιο και «σκίσιμο» έξω από τη Βουλή που λέει εκείνος ο απίθανος Στρατούλης.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η επεξεργασία που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από την διαπίστωση, ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. «Άρα η ρητορική από μόνη της, δεν νομίζω ότι έχει εκλογική απήχηση. Ο κόσμος θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί έχει πειστεί ότι χρειάζεται μια αλλαγή», είπε και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν όμως και ερωτήματα που γέννησε η παρέμβαση και ο τρόπος που έγινε. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι τα ερωτήματα της νέας εποχής που ζούμε… Το ερώτημα της νέας εποχής με την κρίση που έχουμε, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πλούτο και πώς αυτό θα γίνει με όρους δικαιοσύνης, αειφορίας και αλληλεγγύης. Το που θα βρούμε τα λεφτά δεν είναι το σωστό ερώτημα».

Εδώ φυσικά προσπαθεί να κάνει στροφή σε μια πιο… αριστερή λογική που λέει ότι πρέπει να ανακουφιστούν οι μη έχοντες. Όμως, το αμείλικτο ερώτημα είναι δυστυχώς «πού θα βρεθούν τα λεφτά». Αν υπήρχε απάντηση ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας θα έβγαιναν στο Σύνταγμα και θα μοίραζαν ευρώπουλα σαν χαρτοπετσέτες. Όμως… η μηχανή που κόβει ευρώ χάλασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα