Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις τελευταίες μετρήσεις

Παρά το γεγονός ότι η διαφορά που καταγράφεται από τη ΝΔ, που κυμαίνεται από 13 και ξεπερνάει τις 15 μονάδες, εντούτοις τα ποιοτικά στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά. Αυτό εξηγεί και την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να «καπελώσει» τον Γιάννη Βαρουφάκη και να δώσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο διευρυμένο ρόλο στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Αρκεί να διαβάσει κανείς προσεκτικά τις μετρήσεις για να καταλήξει και στο συμπέρασμα γιατί στην παρούσα φάση χρειάζεται ισχυρή ΝΔ και να καθίσουν λίγο ήσυχα οι επίδοξοι δελφίνοι.

Για

παράδειγμα, στην έρευνα της Κάπα research, το αίσθημα ελπίδας προς την κυβέρνηση μειώνεται (43,3% τον Απρίλιο, ενώ ήταν 62,5% τον Φεβρουάριο). Η ανησυχία αυξάνεται στο 52,9% ενώ ήταν 34% τον Φεβρουάριο. Και το κυριότερο, ο θυμός εκτινάσσεται στο 32,6% από το 2,7% τον Φεβρουάριο. Ταυτοχρόνως 7 στους δέκα πολίτες επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στην έρευνα της Alco, η πλειοψηφία των πολιτών (51%) δηλώνει ότι δεν θέλει δημοψήφισμα ή εκλογές ενώ ο γενικός δείκτης ικανοποίησης των πολιτών από την κυβέρνηση, περιορίζεται στο 39% και το 52% των πολιτών αποτιμά αρνητικά τις κυβερνητικές επιδόσεις. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι πολίτες διαφωνούν με συντριπτικά ποσοστά που αγγίζουν το 77- 79% για την ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την πολιτική στο μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα