Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν δέχεται αυτή η παράταξη

Η πρώτη εθνική συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα με θέμα το μεταναστευτικό, πήγε, όπως μαθαίνουμε αρκετά καλά. Πολύς κόσμος, ιδιαίτερα από την πλευρά των παραγωγικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, βαθιά πολιτική συζήτηση και κυρίως σημαντικές προτάσεις για το πώς πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα η παράταξη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η νέα πορεία προς την κοινωνία ξεκινάει στο κλείσιμο ενός κύκλου που προβλημάτισε, δημιούργησε αμφιβολίες ακόμα

και σε στελέχη , ενίσχυσε τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά τις εκλογές, έριξε νερό στον μύλο μίας ανώφελης εσωστρέφειας στην παράταξή.

Μετά από τρεις μήνες όμως και την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να διοικήσει τη χώρα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι μύθοι του λαϊκισμού έχουν καταρρεύσει, ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος χρηματοδότησης, ενώ αποδεικνύεται ότι αρκούσαν μόνο μερικές εβδομάδες δήθεν «μαχητικής» διαπραγμάτευσης για να ξαναβουτήξουμε στην ύφεση, να αμφισβητείται η τραπεζική σταθερότητα, να παγώσει η αγορά, να αποτελεί ζητούμενο ακόμα και η πληρωμή μισθών και συντάξεων, και τα σενάρια του Grexit να κυριαρχούν παντού. Ταυτόχρονα, τα μνημόνια, η τρόικα, τα τεχνικά κλιμάκια, παραμένουν παρόντα. Κι ας άλλαξαν ονομασίες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο καθένας είναι υποχρεωμένος να επιλέξει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Δωράκια αυτοϋπονόμευσης, αυτή η παράταξη, δεν δέχεται από κανέναν.

Όποιοι πρώην βουλευτές δε συμμετέχουν στις Εθνικές Συνδιασκέψεις της Νέας Δημοκρατίας, απλά επιβεβαιώνουν τον κόσμο που δεν τους εξέλεξε στα έδρανα της Βουλής. Να είμαστε ξεκάθαροι. Τελεία και Παύλα. Και το λέμε τώρα, όσο είναι ακόμη νωρίς.

Η Εθνική Συνδιάσκεψη είναι μια εξόχως σοβαρή κομματική διαδικασία που θα ανοίξει ξανά τις πύλες της παράταξης, για τον κόσμο της κοινωνίας. Τι κάνουν δηλαδή όσοι επιδεικτικά απέχουν και το διαρρέουν κιόλας; Τιμωρούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες, επειδή δεν τους ψήφισε; Τιμωρούν το Σαμαρά;

Είναι αδιανόητο και μικροπρεπές πρώην βουλευτές να απέχουν από αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την παράταξη, από αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει ποιοι ήταν παρόντες σε αυτή τη μάχη και ποιοι λιγοψύχησαν. Και θα είναι αμείλικτος μαζί τους.

Vanzetti

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα