Και στο μπάσκετ θέμα Grexit

Ζήλεψε από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και απειλεί με δικό του Grexit τις εθνικές ομάδες εάν παύσει το αυτοδιοίκητο στην ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Σαν την Λερναία Ύδρα πετάγονται τα προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό εξαιτίας του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Θέλοντας να μην αλλάξει τίποτα από την ισχύουσα νομοθεσία η FIBA απέστειλε έγγραφο στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν κάνει

κουμάντο η ΕΟΚ στα του οίκου της και η πολιτεία περιορίσει την αυτονομία της τότε κινδυνεύει με αποβολή από της Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για θέσπιση μιας νέας νομοθεσίας που ενδέχεται να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι καθήκον μου να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της FIBA οι Εθνικές ομοσπονδίες μέλη της, πρέπει να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης του αθλήματος στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.

Μη συμμόρφωση με τις διατάξεις που περιέχονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν ανάλογα με την περίπτωση ακόμα και στην αποβολή της Εθνικής ομοσπονδίας από τη FIBA».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα