Προεκλογικά παιχνίδια με τους ιδιώτες ομολογιούχους

10:18 6/4/2012 - Πηγή: Antinews

Ένταση, μικροεπεισόδια και προεκλογικές υποσχέσεις ήταν το μίγμα της χθεσινής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν 500 περίπου ιδιώτες ομολογιούχοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το «κούρεμα» των ομολόγων τους. Αποκαλώντας κλέφτες και απατεώνες τους πολιτικούς, προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο με αποτέλεσμα να έρθουν σε συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αν και ο τέως υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος

Βενιζέλος, είχε διαβεβαιώσει ότι οι ιδιώτες που κατέχουν ομόλογα αξίας μικρότερης των 100.000 ευρώ θα αποζημιωθούν κανονικά, τελικώς πήρε πίσω τις υποσχέσεις του μετά τις «συστάσεις» του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση και δεν θα αποζημιωθεί άμεσα ή έμμεσα κανένα φυσικό πρόσωπο.

Στη χθεσινή συνάντηση πάντως που είχαν εκπρόσωποι των ομολογιούχων με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι τελευταίοι δεσμεύθηκαν ότι θα βρεθεί λύση… μετεκλογικά.

 Θέληση ναι, λεφτά όχι

Όπως αναφέρει στον «Ε.Τ». ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, κ. Γιάννης Μαρινόπουλος, στη συνάντηση που είχαν με τον υπεύθυνο του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, κ. Γ. Παλαιοδήμο, και τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Π. Χριστοδούλου, οι τελευταίοι υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση γνωρίζει το θέμα, αλλά δεν μπορεί να δώσει λύση πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στους εταίρους να μη δώσει αποζημιώσεις, αλλά διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να βρεθεί ένας άλλος τρόπος ώστε να ικανοποιηθούν οι μικροομολογιούχοι.

«Υπάρχει θέληση και καλή διάθεση εκ μέρους του υπουργείου και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση, η οποία βέβαια αποκλείεται να είναι είτε άμεση είτε έμμεση αποζημίωση. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε πίσω τα λεφτά μας», σημειώνει ο κ. Μαρινόπουλος. Στη συνέχεια ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, καθώς ζήτησαν να συναντηθούν με τον ίδιο τον κ. Σαχινίδη.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως μιλώντας την Τρίτη σε τηλεοπτική εκπομπή φάνηκε να κλείνει οριστικά το «παράθυρο» για έμμεση αποζημίωση των ιδιωτών επικαλούμενος «νομικές επιπλοκές». Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό το οποίο είχε δηλώσει ο προκάτοχός μου, ο κ. Βενιζέλος, δημόσια αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου είχε γίνει και μια δημόσια ανακοίνωση από το Eurogroup αναφορικά με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα… Υπάρχουν πάρα πολλά νομικά προβλήματα με τα οποία αυτή τη στιγμή η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη και πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τη χώρα από νομικές επιπλοκές οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν».

Αιτήσεις ακύρωσης

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία αιτήσεων ακυρώσεως για τις υπ

Keywords
Τυχαία Θέματα