Απάντηση ΝΔ στο ΔΝΤ: Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα

21:08 5/4/2012 - Πηγή: Antinews

Από τη σημερινή συνάντηση Σαμαρά με τους δημάρχους αττικής

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο

του Κοινοβουλευτισμού.  Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.  Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας.  Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά.  Και αυτό θα γίνει άμεσα».

Όπως γράφουμε σε προηγούμενη ανάρητησ, ο κ. Ράις  δήλωσε για τις εκλογές: “Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».

Στο μεταξύ ο Παπαδήμος βάλθηκε να μας τρελάνει πασχαλιάτικα με το μαρτύριο της σταγόνας για τις εκλογές. Δε βλέπει ότι η χώρα διαλύεται, ότι η Βουλή σε λίγο θα γίνει πεδίο μάχης κι ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την ακυβερνησία;

Όπως δήλωσε από την Κύπρο ο πρωθυπουργός σχετικά με τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, «η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου». Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε.

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση και επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας και με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης.

Την ίδια στιγμή στη Βουλή αποφασίστηκε ότι το κοινοβουλευτικό έργο τελειώνει τη Μ. Τρίτη και προφανώς την επόμενη ημέρα πάει ο Παπαδήμος στον Παπούλια για την προκήρυξη εκλογών.

Επομένως, για ποια κυβέρνησή του κάνει ο λόγο ο Παπαδήμος; Γιατί μιλά για μακρόπνοα σχέδια και γιατί λέει ότι το υπουργικό συμβούλιο στις 20 Απριλίου θα συνεδριάσει για την επανακεφαλαιοποίηση;

Ξέρει κάτι ο κ. Παπαδήμος που δεν ξέρουμε εμείς ή ετοιμάζει πραξικόπημα;

Κι επιτέλους, γιατί τον αφήνουν να παίζει με τον ελληνικό λαό και το πολιτικό σύστημα; Ο Σαμαράς που στηρίζει την κυβέρνησή του μήπως πρέπει να σταματήσει να είναι τόσο… ευγενής και να πάρει φραγγέλιο;

Έλεος πια με τους χρησμούς του Λουκά.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι αποκαλύψαμε πρώτοι τα παιχνίδια με την ανακεφαλαιοποίηση και τις εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα