Ιωάννης Παπαζήσης: Μιλάει για την ποντιακή του καταγωγή και συγκινεί

12:01 11/11/2019 - Πηγή: People

Καλεσμένος της Φαίης Μαυραγάνη στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» ήταν την Κυριακή 10/11 ο Ιωάννης Παπαζήσης, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι». Και μίλησε για τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά, ενώ συγκίνησε και με την αναφορά του στην οικογένειά του, που είναι ποντιακής καταγωγής.

Ο πρωταγωνιστής εξήγησε πώς για τις ανάγκες του σεναρίου έχει στηθεί ένα ολόκληρο χωριό στο Λαύριο, που αναπαραστά την Αμισό στις αρχές του 20ου αιώνα, και ότι για μια

σκηνή 4 λεπτών μπορεί να χρειαστούν 10ωρα γυρίσματα.  «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να χτίσουμε όλο αυτό, αυτή την ιστορία, γιατί εξελίσσεται σε μια άλλη εποχή. Λόγω των ιστορικών γεγονότων είναι μια «επικίνδυνη», θα έλεγα, εποχή και την αντιμετωπίζουμε με μεγάλο δέος», είπε.

O Παπαζήσης εξήγησε, επίσης, ότι δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» στον ρόλο του «Μίλτου» γιατί δεν ήξερε αν θα ήθελε να πάρει μέσα το «αυτό το ‘καράβι’ που πονά» και λόγω της Ποντιακής καταγωγής του. Και μίλησε για τους παππούδες τους που τον μεγάλωσαν:

«Έχω ποντιακές ρίζες. Είναι οι παππούδες μου από τον Πόντο. Από την πλευρά της μητέρας μου. Ήρθαν από τον Πόντο. Αυτοί με μεγάλωσαν. Δεν έλεγαν και κάτι άλλο πέρα από αφηγήσεις. Το ζεις από αφηγήσεις τρίτων και εγώ είχα την τύχη να το ζήσω από τον παππού μου που θυμόταν. Ήρθε στην Ελλάδα 9 χρονών. Ο παππούς μου είχε χάσει την αδερφή του. Αυτό που μου έχει μείνει από όλες τις αφηγήσεις είναι ο πόνος».

Δείτε όλα όσα είπε ο Ιωάννης Παπαζήσης στη Φαίη Μαυραγάνη στο video:


Keywords
Τυχαία Θέματα