Καταρρέει και ο αθλητισμός της Ελλάδας

08:32 6/4/2012 - Πηγή: Antinews

Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει πολλές οδυνηρές συνέπειες.

Πτωχεύσεις, ανεργία, φτώχια, αυτοκτονίες, κλπ.

Μια από τις παράπλευρες απώλειες είναι μάλλον και η διάλυση του αθλητισμού μας.

Τα χρυσά χρόνια των μεταλλίων, και των διεθνών διακρίσεων φαίνεται ότι παρήλθαν οριστικά, μιας και απαιτούν μπόλικο χρήμα, που σήμερα δεν υπάρχει πουθενά.

Έτσι, σύμφωνα με το BBC, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων,

είναι πολύ πιθανόν να μην έχει την οικονομική δυνατότητα πλέον να συμμετέχει σε αυτούς!

Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί και που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, δεν της επιτρέπουν «πολυτέλειες» όπως είναι ο αθλητισμός.

Δεν υπάρχει χρήμα ούτε για πληρωμές προπονητών, εγκαταστάσεων, μετακινήσεων, κλπ. ούτε για την διοργάνωση αγώνων στίβου.

Για αυτό και ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την διακοπή κάθε μορφής αγώνων ή αθλητικών εκδηλώσεων, μέχρι να βρεθούν κονδύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου δεν κινδυνεύει άμεσα, ούτε η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης. Αυτό όμως μπορεί και να αλλάξει, αν δεν βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, κάτι που ανησυχεί σφόδρα τους πρωταθλητές μας.

Όπως αναφέρει η πρωταθλήτρια σφυροβόλος Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, «όλα είναι διαλυμένα». Τα αθλητικά πράγματα της χώρας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική δυσπραγία, με αποτέλεσμα, όπως λέει, «όποιος αθλητής ζει στην Ελλάδα, παύει να αισθάνεται ανταγωνιστικός», και συμπληρώνει: «έζησα στα καλά χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, και τώρα ζω την άσχημη περίοδό του…».

bbc.co.uk, bbc.co.uk

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα