«Πόλεμος» στο Παρίσι: Νεκροί οι τρεις δράστες της διπλής ομηρίας και τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ

20:29 9/1/2015 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Νεκροί και οι τρεις δράστες των διπλών ομηριών που προκάλεσαν την Παρασκευή χάος στο Παρίσι, μετά από σχεδόν ταυτόχρονη επέμβαση των γαλλικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, νεκροί είναι και 4 όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δραματικό το σκηνικό στο Παρίσι που βρίσκεται πλέον σε «πόλεμο».

Σχεδόν ταυτόχρονα -γύρω στις 6.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας - η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επεμβάσεις στο τυπογραφείο,

στην πόλη Νταμαρτέν, όπου είχαν ταμπουρωθεί για έξι ώρες περίπου τα δύο αδέλφια Κουασί, κρατώντας όμηρο μια γυναίκα και στο εβραϊκό σούπερμάρκετ, σε προάστιο στο ανατολικό Παρίσι, όπου κρατούσε ομήρους τουλάχιστον έξι πολίτες ένας φερόμενος ως συνεργός τους.

Η πρώτη επέμβαση σημειώθηκε στο τυπογραφείο του Νταμαρτέν, στις παρυφές του βόρειου Παρισιού, όπου και σκοτώθηκαν οι δύο δράστες, οι αδελφοί Κουασί που ήταν και οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ασφαλής και καλά στην υγεία του είναι ο όμηρος που κρατούσαν επί ώρες.

Νεκρός φέρεται, ως αποτέλεσμα της δεύτερης επέμβασης και ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στην περιοχή Βενσέν στο Παρίσι. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί όμηροι κατάφεραν να διαφύγουν και είναι ασφαλείς, ωστόσο σύμφωνα με νεότερα στοιχεία σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς.

Τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα αστυνομική πηγή είχε ανακοινώσει ότι τέσσερις άλλοι όμηροι είναι νεκροί, όπως και ο δράστης της κατάστασης ομηρίας, ο Αμεντί Κουλιμπαλί.

Σύμφωνα με το France 24, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Εικόνες τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν μια ομάδα ομήρων να βγαίνει τρέχοντας από το κατάστημα. Μια αστυνομική πηγή επεσήμανε ότι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ εκτιμάται πως βρίσκονταν έως και 20 όμηροι συνολικά.

Σημειώνεται ότι ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ θεωρείται ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Μονρούζ. Είχε μάλιστα προειδοποιήσει ότι εάν οι Αρχές πραγματοποιήσουν έφοδο στο τυπογραφείο όπου βρίσκονταν τα αδέλφια Κουασί, τότε θα σκότωνε ομήρους.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα