Μέχρι την Τζάκρη, τον Βουδούρη και την Ραχήλ έφτασε η διεύρυνση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

20:29 9/1/2015 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι κάλπες και στο ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσαν να περάσουν οι εκλογές και να μην μπορέσουν να καταλήξουν στα ψηφοδέλτια, ενώ εδώ και μια εβδομάδα δεν ασχολούνταν με τίποτα άλλο παρά μόνο με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αν είναι να διαπραγματευτούν έτσι με τους εταίρους όπως διαπραγματεύονται οι διάφορες συνιστώσες το

τι δύναμη θα έχει η καθεμία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε «ζήτω που καήκαμε».

Τελικά το απόγευμα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου με το επικρατείας να κρατείται ανοιχτό. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει γίνει σφαγή στην κυριολεξία και επί της ουσίας έχει πάρει περίπατο η διεύρυνση των ψηφοδελτίων με νέες δυνάμεις πέραν των κομματικών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με εξαίρεση τους οικολόγους-πράσινους και τις περιπτώσεις Τζάκρη, Βουδούρη και της Ραχήλ Μακρή, που θα είναι τελικά ύστερα από πολλές καραμπόλες υποψήφιοι στις περιφέρειες που εκλέγονταν, πέραν τούτου επί της ουσίας ουδέν. Υπάρχουν σποραδικά περιπτώσεις όπως για παράδειγμα η υποψηφιότητα της ηθοποιού Άννας Βαγενά στη Λάρισα.

Ισχυρές αντιδράσεις που οδήγησε σε μαζικό κόψιμό τους από τις λίστες συνάντησαν οι πασοκογενείς, όπως για παράδειγμα στελέχη που προέρχονται από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.

Σε ότι αφορά τη Ραχήλ Μακρή τελικά με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής του Αλέξη Τσίπρα έκλεισε η υποψηφιότητά της στην περιφέρεια της Κοζάνης όπου και εκλεγόταν με τους ΑΝΕΛ. Για το αστείο του πράγματος η Ραχήλ Μακρή φλέρταρε μέχρι και με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον οποίο «έφαγε πόρτα».

Δύο υποψηφιότητες που θα συζητηθούν είναι αυτές των οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη στη Β’ Αθηνών και Κώστα Λαπαβίτσα στην Ημαθία. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές σχολές σκέψεις με τον μεν πρώτο άλλοτε στενό πολιτικό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου να έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να τάξει αίμα και δάκρυα στον ελληνικό λαό αλά Τσώρτσιλ και τον έτερο οικονομολόγο Κώστα Λαπαβίτσα να τάσσεται ευθέως υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη. Την υποψηφιότητά του την ήθελε η Αριστερή Πλατφόρμα ενώ από την πλευρά της πλειοψηφίας αξίζει να υπενθυμιστούν οι απαξιωτικές αναφορές που έχει κάνει στο πρόσωπό του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και στην Άρτα. Σε ότι αφορά το επικρατείας τα πάντα είναι ανοιχτά καθώς ουσιαστικά η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι αυτή του εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη.

Υπό το φως όλης αυτής της διαδικασίας της διευθέτησης ισορροπιών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αντανακλαστικά «σκατζόχοιρου» που αναπτύσσει ο κομματικός μηχανισμός και οι τοπικές οργανώσεις σε εξωκομματικούς υποψήφιους αποκτάει και μια άλλη διάσταση ο «κώδικας δεοντολογίας» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας όπου τονίζεται ρητά ότι ο κάθε βουλευτής δεσμεύεται από τις κομματικές αποφάσεις και η έδρα του ανήκει στο κόμμα. Ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου θέλησαν να δεσμεύσουν τους υποψήφιους και κυρίως όσους θα εκλεγούν να μην αναπτύξουν προσωπικές στρατηγικές καθώς κύριο στοιχείο της αυξημένης ζήτησης υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μέλι και οι καρέκλες της εξουσίας και όχι η ιδεολογική και πολιτική συμφωνία με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι για όλα τα γούστα χωρίς εσωτερική συνοχή και συνάφεια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα