Ποιος θα κρίνει τον Βορίδη;

Η είδηση για την προσχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη συγκλονίζει το πολιτικό σκηνικό, τη Νέα Δημοκρατία και φυσικά το … Antinews.

Θα τα πούμε και θα τα ξαναπούμε για το θέμα αυτό, καθώς αναμένεται να παραμείνει στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας για αρκετές

ημέρες.

Μερικές μόνο ψύχραιμες σκέψεις, προς το παρόν:

Πρώτον: Προσωπικά θα προτιμούσα να δοθεί βάρος στον διεμβολισμό της βάσης του ΛΑΟΣ η οποία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και όπως παρατηρούμε στην καθημερινότητα εγκαταλείπει τον Γ. Καρατζαφέρη αφενός λόγω των τυχοδιωκτισμών του και αφετέρου επειδή η πατριωτική πολιτική γραμμή της ΝΔ του Σαμαρά δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ελιγμούς στα δεξιά της.

Δεύτερον: Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω την τεράστια στρατηγική σημασία του διεμβολισμού της  ηγετικής ομάδας του ΛΑΟΣ που κατάφερε σήμερα ο Σαμαράς. Σε μια στιγμή μάλιστα που λυτοί και δεμένοι, διαπλεκόμενοι και …διαγραμμένοι προσπαθούν μαζί σε ένα απίθανο και ανίερο μέτωπο να στερήσουν την αυτοδυναμία στη ΝΔ. Και να μην ξεχνάμε ποτέ. Μέσα σε δύο χρόνια μετά το συντριπτικό πλήγμα στον Μητσοτακισμό έρχεται δεύτερο στον ΛΑΟΣ.

Τρίτον: Ποιος θα κρίνει τον Βορίδη για το παρελθόν του; Εκείνοι που τόσα χρόνια υμνούσαν κάθε δικτατορίσκο ηγέτη της ντόπιας και διεθνούς αριστεράς; Εκείνοι που στο όνομα της ελευθερίας των λαών και της δημοκρατίας λεηλατούσαν τα πανεπιστήμια και τις ιδέες και άλλαζαν την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελλάδας με μοναδικό σκοπό να αποδυναμώσουν το φρόνημα των Ελλήνων; Ή εκείνοι που θέλουν να αναγεννηθεί η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η παράταξη των νοικοκυραίων;

ΟΚ, έχει λένε όλοι “βεβαρημένο ακροδεξιό παρελθόν” ο Βορίδης Να μου επιτρέψετε όμως να μιλήσω κ εγώ γι αυτό το παρελθόν, επειδή εκείνη την εποχή έπαιζα ξύλο καθημερινά στις αφισοκολλήσεις με το ΚΚΕ ενάντια στους “δεξιούς φασίστες” – (ποιος τις έτρωγε θα τα πούμε άλλη φορά).

Εγώ λοιπόν και τόσοι άλλοι φίλοι και σύντροφοι εδώ μέσα έχουμε δικαίωμα να στηρίζουμε τον Σαμαρά και ο Βορίδης δεν έχει; Και τι θα κάνουμε τώρα; Θα συνεχίσουμε να πλακωνόμαστε όταν η Ελλάδα καίγεται;

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει δραματικά, μέρα με την ημέρα, σύντροφοι, παλιοί και νέοι. Το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο γεννιέται. Κάθε μέρα.

Η πολιτική σύγκρουση διεξάγεται πλέον όχι ανάμεσα σε παρωχημένες ιδεολογίες και σε χρεοκοπημένα πολιτικά καφενεία.

Στην μια πλευρά της μεγάλης σύγκρουσης που έρχεται θα είναι το στρατόπεδο της επιβίωσης και αναγέννησης της χώρας με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά και στην άλλη όλες εκείνες οι “δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου” που γίνονται τώρα δυνάμεις της αντίδρασης με σημαία της χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση.

Καθαρές κουβέντες λοιπόν: στον αγώνα αυτόν θα δοκιμασθούν και θα κριθούν όλοι.

Factorx

Keywords
Τυχαία Θέματα