‘Πόνεσαν” πολύ τους Γερμανούς οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πόνεσε πολύ φαίνεται τη Γερμανία η πρώτη δημόσια αποδοκιμασία της…ναζιστικού τύπου συμπεριφοράς της απέναντι στην Ελλάδα. Ο λόγος για το περίφημο «ποιος είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί τη χώρα μου» που είπε ο Παπούλιας. Αν και επίσημη απάντηση ουσιαστικά δεν υπήρξε, εντούτοις η Καγκελαρία έβαλε το όργανό της, την εφημερίδα Bild να απαντήσει κι αυτή επέλεξε τον πιο άθλιο και συκοφαντικό τρόπο.

Διότι

ο Παπούλιας θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Σόιμπλε ή τους Ολλανδούς ως ανθέλληνες ή ως επιθετικούς ή ακόμη και να τους αποκαλέσει ναζιστές. Δεν το έκανε όμως, σε αντίθεση με την εφημερίδα που προβαίνει σε χαρακτηρισμούς κατά πολιτικών προσώπων.

Κατ’ αρχάς ξεκινά με τη γελοιότητα ότι στη Γερμανία φοβούνται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα. Είναι τόσο γελοίοι δηλαδή που δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα. Είδαν ότι ο Πρόεδρος μιλούσε περιστοιχισμένος από αξιωματικούς του στρατού και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τους στρώνει το δρόμο για να ανακτήσουν τη χαμένη πατριωτική διάθεση. Αστείοι με περικεφαλαία.

Ειρωνεύεται τον Παπούλια λέγοντας ότι πολέμησε του Γερμανούς και μετά πήγε εξορία και σπούδασε στο Μόναχο ενώ μιλά άπταιστα Γερμανικά. Μάλιστα χρησιμοποιεί τον τίτλο «ποιος είναι ο κ. Παπούλιας».

Μετά πιάνουν τον Τσίπρα που τον χαρακτηρίζουν ουσιαστικά μέλος αναρχικής οργάνωσης ενώ για τον Κουβέλη γράφει ότι σε κάποια ομιλία του είχε μιλήσει για ελληνικό ολοκαύτωμα.

Για την Παπαρήγα αναφέρουν ότι είναι εξτρεμίστρια και συνεπώς επικίνδυνη ενώ τον Γ. Καρατζαφέρη τον χαρακτηρίζει αντισημίτη.

Φυσικά η εφημερίδα πετάει και ένα σενάριο για μετεκλογική συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, φοβούμενη προφανώς όπως και όλοι οι Γερμανοί μήπως προκύψει αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αν και δεν έχει να ασχολείται κανείς με λαϊκές φυλλάδες που αγοράζονται από χαχόλους Γερμανούς που αρέσκονται στο να μισούν την Ελλάδα, είναι καθαρό ότι στη Γερμανία άναψε φωτιές ο Παπούλιας. Ίσως, αν κι ο Παπαδήμος έβαζε κανένα στη θέση του κάποια φορά, να μπορούσαμε να συνομιλήσουμε διαφορετικά με τους δανειστές μας.

Γιατί άλλο να μιλάς για τα δάνεια κι άλλο να λοιδορείς έναν ολόκληρο λαό και να κοροϊδεύεις τους πολιτικούς του, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα