Ποιοι θέλουν να ξεκάνουν τους συνταξιούχους;

Ποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι θέλουν να προκαλέσουν… εγκεφαλικά στους κακόμοιρους τους συνταξιούχους;

Ποιοι είναι αυτοί οι ανάλγητοι που αποφάσισαν να αλλάξουν το σύστημα παρακράτησης του φόρου για τα εισοδήματα από συντάξεις και πλέον να παρακρατείται κάθε μήνα κι όχι στο τέλος;

Διότι μαθαίνουμε πως ο συνταξιούχος που λαμβάνει κύρια και επικουρική σύνταξη θα διαπιστώσει τους επόμενους μήνες στον τραπεζικό του λογαριασμό μειωμένη σύνταξη λόγω αύξησης της παρακράτησης φόρου.

Με τον τρόπο αυτό εναρμονίζονται μισθωτοί και συνταξιούχοι στον τρόπο που γίνεται η παρακράτηση του φόρου

στα εισοδήματά τους και δεν θα δίνεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο όταν εκκαθαριστεί η δήλωσή του να πληρώσει το φόρο σε 12 δόσεις ή κάποια δόση να μην την πληρώσει καθόλου αφού όλα θα έχουν εισπραχθεί προκαταβολικά απευθείας από το ποσό της σύνταξης.

Γιατί το κάνει αυτό το κράτος; Υποστηρίζει ότι το κάνει προκειμένου να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από φόρους συνταξιούχων. Αλλά απ’ ότι μαθαίνουμε

ο συνταξιούχος υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015 για τα εισοδήματα του 2014 κανονικά δεν θα πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω φόρο για τις συντάξεις που έλαβε. Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και για τις συντάξεις που θα δηλώσει στη φορολογική δήλωση του 2014 (εισοδήματα 2013), καθώς εφέτος θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο για το περυσινό εισόδημα αλλά και αυξημένο φόρο κάθε μήνα λόγω της νέας παρακράτησης του φόρου.

Δηλαδή κάθε συνταξιούχος θα δει ψαλίδι στη σύνταξή του λόγω της μηνιαίας παρακράτησης για τη δήλωση του 2015 ενώ θα πρέπει να βρει το καλοκαίρι λεφτά να πληρώσει και τον φόρο εισοδήματος για το 2014.

Ήδη με το που πάνε στις τράπεζες οι συνταξιούχοι και παίρνουν στα χέρια τους τη σύνταξη ζητάνε από τον ταμία και ένα υπογλώσσιο. Διότι δεν μπορούν να πιστέψουν τα χρήματα που παίρνουν.

Για… τεχνητούς λόγους λένε οι αρμόδιοι θα υπάρχει αυτή η πρόσκαιρη επιβάρυνση αλλά από το 2016 θα υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ορισμένοι συνταξιούχοι θα δουν μειωμένη έως και 200 ευρώ τη σύνταξή τους.

Καλά έχετε τρελαθεί τελείως στην κυβέρνηση; Θέλετε να τους ξεκάνετε τους ηλικιωμένους με τα ευφάνταστα σχέδια που θέτετε σε εφαρμογή; Θα περιμένουν οι συνταξιούχοι το 2015 για να εξομαλυνθούν οι τεχνικοί λόγοι; Δεν θα χρειαστεί, θα πάθουν απανωτά καρδιακά και θα καταλήξουν.

Μα καλά, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να διώξουν οριστικά από τη ΝΔ τους πιο σταθερούς της ψηφοφόρους;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα