Δεν ορρωδεί προ ουδενός ο ΓΑΠ

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ή πρόκειται για μια... ευτυχή συγκυρία, αλλά η επιλογή του βιβλιοπωλείου Ιανός για την πρώτη ουσιαστική πολιτική παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου ήταν η ιδανική. Όσοι βρίσκονταν στο πάνελ είχαν και συνεχίζουν να έχουν διπλό πρόσωπο και παράλληλα να το παίζουν τιμητές των πάντων αν και έχουν συμβάλλει στην κατάντια της χώρας και στην απαξίωση της πολιτικής ζωής.

Ο πρώην πρωθυπουργός που αποφάσισε να βάλει το προσωπείο του εκσυγχρονιστή και του αδικημένου που τώρα κάνει νέα

προσπάθεια για να ενώσει τις... προοδευτικές δυνάμεις και να σώσει τη χώρα από την Δεξιά. Ποιος ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος και πάλι Γιωργάκης και που ο ελληνικός λαός δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό.

Στο πάνελ και ο «πάστορας» Φώτης Κουβέλης ο οποίος είναι η επιτομή του Ιανού. Παίζει παιχνίδια με όλους και με όλα και οδηγεί μια ελπιδοφόρα κίνηση της Αριστεράς στην απαξίωση και την εξαφάνιση.

Για τη δε Μαριλένα Κοππά τι να πει κανείς. Άξιο τέκνο της παπανδρεϊκής αυλής, διορισμένη ευρωβουλευτής, μόλις τέλειωνε η θητεία της εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ που την έκανε άνθρωπο και πήγε στις αγκαλιές της ΔΗΜΑΡ για να συνεχίσει το μηδενικό έργο της. Η επιτομή του διπρόσωπου καιροσκόπου.

Εν πάση περιπτώσει, από την παρουσίαση των «Ιανών» στον Ιανό αυτό που δεν μένει σε κανέναν είναι ο τίτλος του βιβλίου. Για να μη σας πούμε ότι η Κοππά έγραψε το βιβλίο προκειμένου να δημιουργήσει ντόρο με την κοινή παρουσία Παπανδρέου – Κουβέλη και με την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να προλογίσει βιβλίο υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ.

Είναι η λογική του «ντόρος να γίνεται, να παίζει το όνομα του Γιωργάκη μπας και τον θυμηθεί κανείς και βγει από την αφάνεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, λοιπόν, επέστρεψε από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, κι έκανε μια στάση στην Αθήνα για την αγαπημένη του συνεργάτιδα, κ. Κοππά με την οποία έτρωγε συχνά – πυκνά συναγρίδες στις κοινές διακοπές τους μετά της συζύγου του κ. Παπανδρέου και του συζύγου της ευρωβουλευτού, Νίκου Φελέκη. Του δημοσιογράφου που υπηρέτησε όσο λίγοι την πασοκοκρατία.

Μέσα κι έξω από το βιβλιοπωλείο υπήρχε κάποιος κόσμος που πήγε να χειροκροτήσει(;) τον κ. Παπανδρέου. Γιατί άραγε άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. Εδώ ο κ. Παπανδρέου πήγε στα Ανώγεια της Κρήτης και τον υποδέχθηκαν με καμπανοκρουσίες, προφανώς για να αποδείξουν ότι εκεί στη Μεγαλόνησο η... παραγωγή είναι πολύ καλή και κάτι πίνουν αλλά δεν μας δίνουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές και κατά του κ. Βενιζέλου αλλά και κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας: «Αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο ή που μιλούσαν για "Ζάππεια" το 2010 με τη στάση που είχαν υιοθετήσει, αν υπήρχε συναίνεση οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολύ κόπο και πόνο». Και συνέχισε αναφερόμενος στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ότι έκανε το εθνικό του καθήκον, δεν ζητάει δικαίωση και από δω και στο εξής χρειάζεται να έχει «ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα. «Το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι πολλές μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του διακόπηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις. Ο Γ. Παπανδρέου διακόπηκε πολλές φορές από οπαδούς του που βρίσκονταν στην αίθουσα και είχαν δημιουργήσει προεκλογικό κλίμα. Προφανώς τον επευφημούσαν ως ήρωα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ που δεν τον άφησε να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο ο... κακός Σαμαράς.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι θρασύτατος και δεν ορρωδεί προ ουδενός. Ο τουρίστας της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο πορφυρογέννητος λέει τώρα ότι δεν πρέπει να γίνει παρακολούθημα καμιάς συντήρησης. Έχει και πολιτική άποψη αντί να κοιτάει πώς διέλυσε το κόμμα του. Βεβαίως, τη λέξη «Ελιά» ούτε καν την ανέφερε θέλοντας να μπει στο μάτι του Βενιζέλου.

Από τη μεριά του, ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για προσέγγισή του με τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας: «Αφήνω άλλους να κουβαλήσουν στο πολιτικό τους μυαλό, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η κρίση στρατηγικής που έχει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οδηγεί να έχει γίνει συγγενής συντηρητικών πολιτικών και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι βοήθησε με υπευθυνότητα να μη βγει η χώρα από το ευρώ.

«Οι λύσεις στην κρίση δεν είναι ουδέτερες και πολιτικά άχρωμες» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος «σε κομιστές του υποτιθέμενου καινούριου», οι οποίοι όμως επιμένουν να μην δίνουν συγκεκριμένες λύσεις. «Η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει. Ούτε ως Κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων, ούτε ως υποστηρικτής συντηρητικών επιλογών» κατέληξε.

Αυτό λέμε κι εμείς κ. Κουβέλη. Η Κεντροαριστερά που εσείς ονειρεύεστε δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Μαριλένα Κοππά ευχαρίστησε τον Γ. Παπανδρέου, τον Φ. Κουβέλη και τον πρύτανη του Παντείου Γρηγόρη Τσάλτα που παρουσίασαν το βιβλίο σημειώνοντας ότι δίνει μια μάχη για να υπάρχει η προοδευτική κεντροαριστερά, που δεν θα λειτουργεί ως δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνομιλεί με όλους και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Να και η Κοππά που... άκοπα θέλει να το παίξει σωτήρας της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αλλά, για όλους έχει ο θεός, ακόμη και για τους απίθανους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα