ΠΑΣΟΚ: Μαζεύουν υπογραφές για νέο πρόεδρο της ΚΟ

Μετράνε τις πληγές τους στο ΠΑΣΟΚ την επομένη ημέρα που πολιτικά διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα τους. Το έλλειμμα ηγεσίας είναι προφανές. Όμως είναι λάθος να κρύψει το πρόβλημα πολιτικού προσανατολισμού του κόμματος, το οποίο δεν αφορά μόνο τον ΓΑΠ αλλά και τους 3 υποψήφιους αρχηγούς.

Ο Βενιζέλος βρήκε την ευκαιρία να ξαναθέσει θέμα ηγεσίας. Αν και κάνει ότι δεν τον

αφορούν τα εσωκομματικά (λέει πως όποιος ασχολείται με αυτά «θα καεί»), επικοινώνησε με τον Σκανδαλίδη, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει την εκλογή νέου προέδρου της ΚΟ. Μάλιστα υπάρχει κείμενο που διακινείται ανάμεσα στους βουλευτές με αίτημα την σύγκλιση της ΚΟ.

Την πρόταση Σκανδαλίδη απέρριψε ήδη το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, εμμένοντας στο χρονοδιάγραμμα που ψήφισε το Εθνικό Συμβούλιο για εκλογή ηγεσίας στις 18 Μαρτίου από τη βάση. Όμως ο Βενιζέλος πιέζεται και θέλει να έχει «θεσμικό προβάδισμα» όταν γίνει η εκλογή, γι’ αυτό και προωθεί παρασκηνιακά την εκλογή νέου προέδρου της ΚΟ εδώ και τώρα: ει δυνατόν και πριν το PSI.

Στου Λοβέρδου επουλώνουν τα τραύματά τους και λένε ότι «μετρήσαμε φίλους και εχθρούς». Ο Ραγκούσης έτρεξε να τον στηρίξει επιβεβαιώνοντας το «συνδετικό» ρόλο που έχει στο πλαίσιο της τρόικα. Είναι προφανές ότι η τρόικα απορρίπτει την πρόταση Σκανδαλίδη που θεωρεί ότι θα πλήξει την ενότητα.

Το ίδιο λέει και ο Χρυσοχοϊδης, που ζει ακόμα στον «αστερισμό» της δήλωσης «δεν διάβασα το μνημόνιο».

Συμπέρασμα: ως χθες (με το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Συμβούλιο κ.α.) το παιχνίδι το «έστηναν» οι παπανδρεϊκοί σε συνεννόηση με την τρόικα. Στην τρέχουσα συγκυρία την πρωτοβουλία παίρνει η ομάδα Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα