Παρασκηνιακός πόλεμος Πόλσον για τον έλεγχο της τράπεζας Πειραιώς

21:35 3/3/2016 - Πηγή: Antinews

Ένας παρασκηνιακός πόλεμος για τον απόλυτο έλεγχο της τράπεζας Πειραιώς με απομάκρυνση της νυν διοίκησης και ξενόφερτους managers, παίζεται εδώ και μερικούς μήνες. Το Νοέμβριο κορυφαίο στέλεχος του ομίλου κατηγορήθηκε ότι έπαιξε το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» ξένων funds και συγκεκριμένα του γνωστού «παίκτη – κερδοσκόπου» Τζ. Πόλσον ο οποίος θέλησε να οδηγήσει σε εκκαθάριση την τράπεζα

και να την πάρει στα χέρια του.

Τότε δεν πέτυχε αλλά δεν άφησε ο Πόλσον την ευκαιρία να πάει χαμένη ούτε στην αύξηση κεφαλαίου. Θέλοντας να αποκτήσει τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, με χορηγήσεις 90 δισ. και ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων πελάτες της, μπήκε στην αύξηση αποκτώντας το 9% περίπου των μετοχών.

Οι πληροφορίες λένε ότι θέλησαν να ελέγξουν το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Άρχισαν να κάνουν λόμπι, να συνεννοούνται με θεσμικούς επενδυτές εδώ στην Αθήνα και να επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου της Πειραιώς Μ. Σάλλα. Μάλιστα, στην πιάτσα ακούγεται ότι ο άνθρωπος του Πόλσον στο διοικητικό συμβούλιο υπονόμευε σταθερά τη διοίκηση θέλοντας να προωθήσει τα συμφέροντα του... 9%.

Και τι έκανε το ΤΧΣ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δημοσίου; Που είναι η κυβέρνηση να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού; Κοιμάται την ώρα που οι Αμερικανοί θέλουν να αρπάξουν την Πειραιώς; Πώς θα δικαιολογήσουν άραγε την αρπαγή της διοίκησης από το fund ενός αρπακτικού όπως ο Πόλσον;

Είναι καιρός να ξυπνήσουν ορισμένοι προτού βρεθούν να απολογούνται γιατί άφησαν να περάσει στα χέρια τους η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα