Παραλύει η χώρα - Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες - Επεισόδια από κουκουλοφόρους

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Οι δρόμοι του κέντρου ανοίγουν σταδιακά και ξαναδίνονται στην κυκλοφορία, αν και νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης από κουκουλοφόρους.

Νωρίτερα, επεισόδια

σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ταραξίες πέταξαν πέτρες έξω από το υπουργία Εργασίας κατά των αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιά και σε έναν κάδο απορριμάτων .Εκτόξευσαν επίσης και δύο βόμβες μολότοφ στο ύψος της Δραγατσανίου, αλλά και κοντά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, όχι όμως με χρήση χημικών.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00 πορεία προς τη Βουλή. Διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου από την Κυβέρνηση Τσίπρα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ».

Λίγο πριν τις 11:00 ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ που λίγο αργότερα κατέληξε στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια. Παρόντες είναι ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και βουλευτές του ΚΚΕ.

«Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η επιλογή για τον λαό μας είναι μία: Αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας: «καμιά αναμονή, αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της απεργιακής συγκέντρωσης».

Σημειώνεται, ότι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα δρομολόγια ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας μέρας.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι, μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ με αιχμή το ασφαλιστικό και αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία ενώ υπολειτουργούν πολλές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, επεισοδια, χωρα, αθηνα, διαδηλωσεις, βουλη, μνημονιο, τσιπρας, παμε, συνταγμα, ελλαδα, ΚΚΕ, νέα, ΟΣΕ, μετρο, συγκοινωνιες, προσφορες, ολπ, ΠΝΟ, ολμε, κινηση στους δρομους, ΟΤΑ, απεργια πνο, σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, φωτια, αλεκα παπαρηγα, βουλευτες, αιχμη, μνημειο, ολμε, ολπ, πλαισιο, τα νεα, υψος, ωρα, αεροδρομιο, ασφαλιστικο, βομβες, δρομολογια, εκπαιδευση, υπηρεσιες, κυβερνηση, μολοτοφ, νομοι, νοσοκομεια, ξημερωματα, ομονοια, ουσιαστικα, παμε, πλοια, ποε, πρωι, συγκεντρωση, σχεδια, τμημα, τρενα, αγωνας, δημητρης, εφαρμογη, πληροφοριες, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα