Προβληματίζουν τα χαμηλά ποσοστά του δελτίου της ΕΡΤ -Πρώτος ο Alpha

15:29 3/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης σημείωσε και το Νοέμβριο το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ 1 με τον Πάνο Χαρίτο, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο στη διευθυντική ομάδα όσο και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Παρά τις συνεχείς συνεντεύξεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να στηρίξει το νέο εγχείρημα, οι τηλεθεατές δεν δείχνουν να το εμπιστεύονται παρά μόνο σε μικρό βαθμό.

Η θεαματικότητά του έφτασε το

4%, τη στιγμή που το δελτίο του Σκάι απέναντί του, με τη Σία Κοσιώνη, άγγιξε το 10%.

Η εικόνα του χάρτη των τηλεοπτικών δελτίων για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε ως εξής:

Στο σύνολο του μήνα, αλλά και μόνο τις καθημερινές όπου εμφανίζεται το «βαρύ πυροβολικό» όλων των σταθμών, πρώτος είναι ο Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ (22,3% στο σύνολο και 21,5% τις καθημερινές.

Στη μάχη των «οκτώ» ο Αντέννα είναι οριακά πρώτος από την 1η έως την 30η Νοεμβρίου: 18,4% έναντι 18,2% του Mega (σε απόλυτους αριθμούς η διαφορά είναι μόλις 5 χιλιάδες τηλεθεατές).

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, όμως, το Mega τον ξεπερνά με 1,4 μονάδες (αντιστοιχεί σε 55 χιλιάδες τηλεθεατές η διαφορά). Πού οφείλεται η πτώση του Αντέννα; Η διοίκησή του έβγαλε από τη θέση του lead in τη σαπουνόπερα «Μπρούσκο» και τη μετέφερε στο prime time για να συγκεντρώνει περισσότερα έσοδα. Το πρόγραμμα που μπήκε στη θέση της συγκεντρώνει πολύ μικρότερα ποσοστά, οπότε οι Ειδήσεις με τη Μαρία Χούκλη ξεκινούν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το Mega, που έχει πλέον ως lead in μια ελληνικυπριακή σαπουνόπερα.

Από 1 έως 30 Νοεμβρίου τα ποσοστά όλων των δελτίων είχαν ως εξής:

Alpha 22,3%

ΑΝΤ 18,4%

MEGA 18,2%

STAR 13,1%

ΣΚΑΪ 9,9%

ΕΡΤ 1 4%

Keywords
Τυχαία Θέματα