Πανηγυρίζουν για τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

23:30 9/5/2016 - Πηγή: Antinews

Από φιέστες καλά πάμε. Ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τους πολιτικούς αρχηγούς και επισκέφτηκε και τον Παυλόπουλο να τον ενημερώσει για το Eurogroup! Θεωρητικά θα έπρεπε να το κάνει ο Τσακαλώτος αύριο αυτό το τελευταίο. Αλλά οι ανάγκες ψυχολογικής υποστήριξης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε τη συγκεκριμένη παράσταση.

Έτσι ο Τσίπρας πήγε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του πει ότι

υπάρχει «οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους» στη «βάση των ελληνικών προτάσεων» και το χαρακτήρισε «μήνυμα θετικό για τις αγορές, τους επενδυτές, την ελληνική κοινωνία» που «δικαιούνται μία καλή είδηση».

«Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Τσίπρας, λέγοντας ακόμη ότι «ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους είναι η αλληλεγγύη σε ένα λαό που ταλαιπωρήθηκε άδικα και δικαιούται μίας καλής είδησης».

Που ακριβώς βρίσκεται η «καλή είδηση»; Στο ότι στο θέμα του χρέους η Ελλάδα δεν παίρνει ούτε καν αυτά που προβλέπονταν το 2012 επί Σαμαρά; Στο ότι το θέμα του χρέους παραπέμπεται για το 2018; Για το ότι θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν καινούργιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις; Για το ξεπούλημα των δανείων σε funds;

Κάθε θαύμα τρεις μέρες. Έτσι και αλλιώς τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα και για το χρέος. Kαι σε κάθε περίπτωση οι φιέστες αυτές πόσο μπορούν να σκεπάσουν τα όσα θα γίνουν τις επόμενες μέρες με πρώτο απ’ όλα το νέο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή με βροχή αύξησης έμμεσων φόρων;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα