Eurogroup: Ένα ακόμη «Βατερλό» για την κυβέρνηση

21:58 9/5/2016 - Πηγή: Antinews

Μόλις τέσσερις ώρες κράτησε το ξέσκισμα της ελληνικής κυβέρνησης και το τέλος των προσδοκιών που ψευδώς καλλιέργησε στη Βουλή ο Τσίπρας και η παρέα του. Ένα ακόμη «Βατερλό» για την κυβέρνηση των ανίκανων και δυστυχώς και για όλη τη χώρα, καταγράφηκε στις Βρυξέλλες, λίγα χιλιόμετρα δηλαδή από την πραγματική τοποθεσία που έγινε η μάχη στο Βατερλό.

Η κυβέρνηση

εξαναγκάστηκε σε πλήρη παράδοση άνευ όρων και με μια άδηλη και ασαφή υπόσχεση για το χρέος που θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον κι εφόσον χρειαστεί.

Το «για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι η συζήτηση για το χρέος» του Τσίπρα ουσιαστικά αποτελεί μια ακόμη μεγαλειώδης απάτη της κυβέρνησης η οποία νομοθέτησε την Κυριακή με το μαχαίρι στο λαιμό χωρίς όμως να κερδίσει απολύτως τίποτε.

Το χειρότερο. Πηγαίνοντας την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό (μνημόνιο τέσσερα είναι κι ας μη γελιόμαστε) και μάλιστα χωρίς μετάφραση αλλά στα ελληνικά, ο Τσακαλώτος ομολογεί δημοσίως ότι αποδέχεται τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και την εξαίρεση ορισμένων δημοσίων δαπανών για άμυνα και κοινωνική πολιτική. Όμως, ακόμη και το τελευταίο, δηλαδή την εξαίρεση ορισμένων δαπανών, ο Ντάισελμπουμ την έκανε φύλλο και φτερό. Στο επίσημο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για εξαιρέσεις μόνο σε έκτακτες ανάγκες (π.χ. πόλεμος ή ανθρωπιστική κρίση) όμως και αυτή η εξαίρεση θα περνά από την κρίση των δανειστών. Απίστευτο, αλλά ακόμη και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης θα αποφασίζουν οι δανειστές.

Επίσης, συμφωνήθηκε να θεσμοθετηθεί, να περάσει από τη Βουλή ο αυτόματος μηχανισμός, ο περίφημος «κόφτης». Προσέξτε ποιο είναι το κόλπο. Θα ψηφιστεί ο μηχανισμός ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένα και ονομαστικοποιημένα τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση δημοσιονομικής απόκλισης. Αλλά θα περιλαμβάνονται οι... εξαιρέσεις. Θα έρθει δηλαδή ο Τσίπρας και θα πει ότι «πετύχαμε να εξαιρεθούν οι δαπάνες για την άμυνα ή για το προσφυγικό». Δεν θα πει όμως ότι αποδέχεται τις μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα, ούτε τις απολύσεις για να μειωθεί η κρατική δαπάνη. Αυτά θα έρχονται αυτόματα και θα αποφασίζονται με εντολή των δανειστών.

Τρομερό, αλλά ο Τσίπρας θα πανηγυρίζει γιατί αποδέχθηκε μειώσεις μισθών και συντάξεων!

Κι όλα αυτά, κι ακόμη χειρότερα που ακόμη είναι κρυφά, για να δοθεί μια υπόσχεση για το χρέος. Χαρακτηριστικά όσα είπε ο Τσακαλώτος: «Η συζήτηση θα είναι σε τρία πεδία: «Το πρώτο είναι το άμεσο επίπεδο λύσης, το δεύτερο το μεσοπρόθεσμο με μέτρα που θα μπορούν να εφαρμοστούν από το 2018 και το τρίτο επίπεδο μακροπρόθεσμα αφορά την ωριμότητα του ελληνικού χρέους σε βάθος 30 ετών. Νιώθω ανακούφιση γιατί αρχίσαμε να μιλάμε επιτέλους για τη διαχείριση του χρέους».

Στις 24 Μαΐου στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία συγκεκριμένη για να ολοκληρώσουμε τα πάντα μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δηλαδή, τίποτε χειροπιαστό για την Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ.

Αν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω τις επόμενες ώρες, τότε έχουμε μια ακόμη εθνική προδοσία μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα