Σαμαράς ή Τσίπρας το δίλημμα των εκλογών

08:23 3/1/2015 - Πηγή: Antinews

Στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά θα εστιαστεί στο μεγαλύτερο μέρος της η εκλογική καμπάνια της ΝΔ που θεωρείται το «ισχυρό χαρτί» του κυβερνώντος κόμματος, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού προβλέπουν «εσωκομματικά δεινά» εάν ανατραπούν - όπως και πιστεύουν - τα δημοσκοπικά δεδομένα και ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο

εκτιμούν ότι όσο χρόνο κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ όλους τους προηγούμενους μήνες, άλλον τόσο κέρδισε και ο Πρωθυπουργός μετά από την προκήρυξη των εκλογών και πλέον προβλέπουν μια αναμέτρηση που μπορεί, υπό προϋποθέσεις να κλίνει υπέρ της ΝΔ.

Πρώτη προτεραιότητα της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ είναι εκτός από την προβολή του Πρωθυπουργού ως το ισχυρό χαρτί είναι πλέον να «κεφαλαιοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική» και να ενισχυθεί η εικόνα πως η Ελλάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο, απ’ ότι ήταν το 2012.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τη ΝΔ ότι η ενεργοποίηση όλων των στελεχών, μέσα στο κλίμα της «ομοψυχίας» που επιθυμεί η ηγεσία, λύνει και ένα άλλο πρόβλημα του Μαξίμου: την προσέγγιση εκείνων που τηρούσαν επιφυλάξεις έναντι του Αντ. Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και είχαν προσανατολισθεί σε κόμματα δεξιά της ΝΔ, οι οποίοι δείχνουν διάθεση να επαναπατριστούν.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα